LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Neslužbeno doznajemo

Sanacijsko vijeće prihvatilo nove cijene studentskog smještaja

Iako ima stanara studentskih domova koji su izrazili nezadovoljstvo novim cijenama studentskog smještaja, ovaj događaj mogao bi označiti kraj "tihog prosvjeda" i cjelokupne priče oko korigiranja cijena studentskih domova u Zagrebu.

Iako ima stanara studentskih domova koji su izrazili nezadovoljstvo novim cijenama studentskog smještaja, ovaj događaj mogao bi označiti kraj "tihog prosvjeda" i cjelokupne priče oko korigiranja cijena studentskih domova u Zagrebu.

Sanacijsko vijeće Studentskog centra u Zagrebu prihvatilo je na jučerašnjem sastanku prijedloge Povjerenstva za izradu prijedloga cijena studentskog smještaja, neslužbeno saznajemo. Očekivan je to zaključak dogovora u kojem je Sanacijsko vijeće na čelu s Pejom Pavlovićem obećalo prihvatiti cijene koje odobri novi ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar. Ovim se Studentski centar također obvezao uložiti godišnje 15 milijuna kuna u daljnju obnovu studentskih domova te povećanje studentskog standarda.

Povjerenstvo je činilo šest članova: Ivana Bulešić i Ivana Krznar iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Pejo Pavlović i Željka Pranjić iz Studentskog centra te Petar Labrović i Ivan Atelj iz Studentskog zbora. Cijene studentskog smještaja izgledat će ovako:

Cijene paviljona koji nisu obnovljeni vraćaju se, dakle, na staro, dok će cijene rekonstruiranih paviljona biti nešto više nego prije obnove. 

Čitava drama oko cijena studentskog smještaja u zagrebačkim domovima traje već mjesecima. Nakon što je Studentski centar neugodno iznenadio studente objavom novih cjenika studentskog smještaja, studenti su krenuli u "tihi prosvjed" kojim su neplaćanjem stanarine ukazali Studentskom centru da su nove cijene smještaja ipak previsoke. 

Studentski zbor od Studentskog centra je zatražio i financijska izvješća kako bi otkrili razloge velikih poskupljenja te na kraju zaključili da ona nisu prijeko potrebna da bi Studentski centar dobro poslovao.

Iako ima stanara studentskih domova koji su izrazili nezadovoljstvo novim cijenama studentskog smještaja, ovaj događaj mogao bi označiti kraj "tihog prosvjeda" i cjelokupne priče oko korigiranja cijena studentskih domova u Zagrebu. Ostaje nam vidjeti kakve će cjenike objaviti Studentski centar u Rijeci nakon radova na novom domu na Trsatu.