LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dani karijera

S Agronomskog fakulteta poručuju da je vrijeme za karijeru

Budi poduzetan i poduzmi nešto u vezi svoje karijere – poruka je s Dana karijera. Organizatori vjeruju da je uvijek vrijeme za karijeru, ali da staza kojom idete neće uvijek biti potabana. Puno toga treba naučiti, a upravo su oni to svojim radionicama omogućili.

Budi poduzetan i poduzmi nešto u vezi svoje karijere – poruka je s Dana karijera. Organizatori vjeruju da je uvijek vrijeme za karijeru, ali da staza kojom idete neće uvijek biti potabana. Puno toga treba naučiti, a upravo su oni to svojim radionicama omogućili.

Budi poduzetan i poduzmi nešto u vezi svoje karijere – moto je pod kojim je Agronomski fakultet u Zagrebu prošli tjedan održao Dane karijera  Centar za podršku i karijerno savjetovanje odlučio je mladima s ove institucije približiti poduzetništvo i rad te im dati do znanja da uz puno truda svatko može biti dobar leader.

Ovi su dani obuhvatili Soft skill akademiju kao prvu aktivnost koja je kroz radionice približila neverbalnu komunikaciju, pronalaženje kvalitetnog rješenja te sposobnost da netko uistinu bude dobar leader. Osim toga, vrlo važna stavka bila je i emocionalna inteligencija koju često u svojim ciljevima zaboravljamo. Sve je to vodilo i k praksi pisanja životopisa, razgovoru za posao te timskom radu i komunikaciji. Razgovor za posao prikazan je zanimljivom igrom uloga, u kojoj su studenti puno toga naučili, ali se i odlično zabavili. Za kraj ovog događaja predstavilo se i nekoliko tvrtki, koje su studentima približile poduzetništvo na kvalitetan način.

FOTO: Facebook / Centar za podršku studentima i karijerno savjetovanje AFZ
 
Razgovarali smo s Lanom Rajlićem iz udruge IAAS Hrvatska koji je jedan od organizatora radionica i na čijem entuzijazmu i volji bi mnogi pozavidjeli. IAAS Internacionalna je udruga studenata Agronomije koja je najveća na svijetu u svom polju.
 
Rekao nam je da su na ideju za ovu inicijativu došli jer imaju dosta trenera mekih vještina te da su to znanje odlučili podijeliti sa studentima Agronomskog fakulteta.

– Izabrali smo Dane karijera da ukomponiramo Soft skill akademiju jer smo odlučili razviti meke vještine  koje će studentima omogućiti lakše zaposlenje nakon fakulteta – rekao nam je Lan. 

Meke vještine su cijeli set vještina koje se ne mogu naučiti običnom konvencionalnom edukacijom.

– To su vještine koje stječemo od samog rođenja. Od naših roditelja, kroz odgoj i kroz neke društvene norme ponašanja. Počevši od emocionalne inteligencije, javnog govora, improvizacije i svih sličnih vještina. Njih svi ljudi imaju, ali teško mogu identificirati svaki korak u tom procesu.

Ljude uglavnom muči činjenica da je to nešto komplicirano, a u pravilu uopće nije. Rijetko će koja osoba reći da je početak planiranja zapravo razvoj ideja, odnosno prvotna misao koju dobiju.

– Svi će krenuti da je prva ideja razrada plana. To je tek četvrti, peti korak, zapravo.  Tek su u tom koraku osvijestili da na to mogu utjecati.  Sve prijašnje stvari nisu još osvijestili te je njihov utjecaj na sam taj korak manji. A to nikako nije dobro.

Lan nam je također rekao da su Dani karijera tradicionalna pojava i da se tome uvijek težilo. Podrška nam svima treba i ovakvi događaji su tu da nas nauče nekim vještinama čije važnosti nismo svjesni, a velika je mogućnost da ih imamo.

 
FOTO: Facebook / Centar za podršku studentima i karijerno savjetovanje AFZ
 
Vrijeme je za karijeru – poručili su na Agronomiji. Ako niste sudjelovali ove godine, svakako vas potičemo da to učinite sljedeće.
FOTO: FACEBOOK / CENTAR ZA PODRŠKU STUDENTIMA I KARIJERNO SAVJETOVANJE AFZ