LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Društveno poduzetništvo

Produžen rok za prijave na studentsko natjecanje „Pokretač”

Svoja rješenja društvenih problema studenti iz cijele Hrvatske mogu prijaviti na natjecanje „Pokretač” do 19. svibnja. Najbolje tri ideje nagradit će se novčanim nagradama u ukupnom iznosu od 9000 kn te dvama STEMI hexapod robotima.

Svoja rješenja društvenih problema studenti iz cijele Hrvatske mogu prijaviti na natjecanje „Pokretač” do 19. svibnja. Najbolje tri ideje nagradit će se novčanim nagradama u ukupnom iznosu od 9000 kn te dvama STEMI hexapod robotima.

Produžen je rok za prijavu na studentsko natjecanje Pokretač, koje organizira udruga Studentski informativni kutak. Njegovi sudionici sve do 19. svibnja u 23:50 imaju priliku osmisliti inovativni poslovni model pomoću business model canvas metodologije kako bi se upoznali s društvenim poduzetništvom. 

Sudjelovati mogu svi studenti i studentice (redovni i izvanredni) koji studiraju na jednom od hrvatskih sveučilišta, veleučilišta ili visokih škola, a koji su hrvatski državljani. Njihov će zadatak biti da pojedinačno ili u timu od dvije osobe u jednoj od 5 ponuđenih kategorija osmisle model koji nudi rješenje za određeni društveni problem. Kategorije u kojima mogu razvijati rješenja jesu: zdravstvo, obrazovanje, očuvanje dostatnosti hrane i vode – proizvodnja, mir i sigurnost, ekonomija.

U prvom online dijelu natjecanja sudionici rade svoj business model canvas odgovarajući na sve smjernice u propisanom obrascu, a rješenja šalju do 19. svibnja. Deset odabranih finalista svoja rješenja usmeno predstavlja žiriju u završnici natjecanja, zakazanoj za 29. svibnja – uz PowerPoint prezentaciju u trajanju od 3 minute.

Na svečanoj završnici prva će tri sudionika (tima) prema odabiru žirija, koji čine predstavnici Udruge, partnera natjecanja tvrtke STEMI i sponzora OTP banke, osvojiti sljedeće nagrade:

  • 1. mjesto – 4500 kn + STEMI hexapod
  • 2. mjesto – 2500 kn + STEMI hexapod
  • 3. mjesto – 2000 kn.

STEMI hexapodi uručit će se na samoj završnici, a novčane nagrade OTP banke isplatit će se po završetku natjecanja na Mastercard prepaid kartici OTP banke u ukupnom iznosu jednom sudioniku (ako je student samostalno sudjelovao u natjecanju) ili će se podijeliti na jednake iznose i isplatiti svakom od sudionika (ako su u timu dvije osobe). Sve o načinu prijave i dodatne informacije nalaze se na stranici sik.hr/pokretac.