LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Obrazovanje putem Interneta

Postanite Master of Business Administration pomoću online tečajeva!

Razmišljate o poslovnoj školi, no odbijaju vas visoke cijene školarine? Online internetski tečajevi na Courseri i sličnim platformama približno predstavljaju osnovni nastavni plan vrhunskih MBA programa.

Razmišljate o poslovnoj školi, no odbijaju vas visoke cijene školarine? Online internetski tečajevi na Courseri i sličnim platformama približno predstavljaju osnovni nastavni plan vrhunskih MBA programa.

Razmišljate o poslovnoj školi, no odbijaju vas visoke cijene školarine? Online internetski tečajevi bi mogli biti rješenje. Iako samostalno polaganje tečajeva polazniku ne nudi priliku za napredovanje u karijeri ili širenje mreže kontakata, tečajevi na Courseri i sličnim platformama predstavljaju osnovni nastavni plan vrhunskih MBA programa.

MBA je kratica za Master of Business Administration, a označava generalistički poslijediplomski studij menadžmenta koji pokriva sve bitne upravljačke funkcije te je vrlo cijenjen na području ekonomskih i financijskih struka. Za izvedbeni plan cijenjene poslovne škole Wharton na Sveučilištu u Pennsylvaniji moguće je pronaći slične ili gotovo identične besplatne tečajeve za šest obaveznih predmeta koje su studenti MBA-a dužni položiti.

Tako se mogu pronaći besplatni ekvivalenti za osnove timskog rada i liderstva, marketinški menadžment, menadžment kvalitete i produktivnosti firme, osnove mikroekonomije, naprednih tema u menadžmentu te regresijskoj poslovnoj analizi.

Osim obaveznih predmeta, Wharton nudi i paletu izbornih predmeta kojima možete proširiti obrazovanje iz osnovnih područja (liderstvo, marketing, izvođenje, mikroekonomija, ekonomija i statistika) dajući studentima više slobode u izboru predmeta koji odgovaraju njihovim interesima i ciljevima. Studenti na Whartonu su obavezni pohađati po jedan izborni predmet iz svakog područja. Tako je na online servisima moguće pronaći alternativne ili identične besplatne tečajeve za financijsko računovodstvo, uvod u korporativne financije, makroekonomiju i globalno ekonomsko okruženje, odgovornost u globalnom menadžmentu, menadžment malog poduzetništva, dinamičko marketinško planiranje, inovacije i napredno govorništvo.

Polaganjem svih navedenih tečajeva ispunjavaju se osnovni uvjeti za Whartonov MBA. Većinu ovih tečajeva moguće je polagati odmah ili se predbilježiti za iduću sesiju. Bitno je napomenuti da polaganjem gotovo svih navedenih tečajeva, ali i većine ostalih na svim popularnijim online servisima polaznik dobiva digitaliziranu potvrdu o završetku tečaja, a uz određenu nadoplatu moguće je dobiti i ovjereni certifikat koji potpisuje predavač.

Većina tečajeva traje 8 tjedana uz 5 sati potrebnog rada tjedno što je zaista malo vremensko opterećenje. Uz prosječnu cijenu od 40 dolara ovjereni certifikati mogu biti iznimno koristan dodatak životopisu prilikom prijave za posao, a višestruko su jeftiniji nego certifikati dobiveni u privatnim učilištima u državi. Pronađite tečaj koji vas zanima, usavršite znanje engleskog jezika i slobodno vrijeme usmjerite na kreiranje svoje bolje budućnosti!

FOTO: UČENJE