LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Veleučilište u Šibeniku

Otvorenje šibenske menze očekuje se do kraja travnja

Nova je menza zadovoljila minimalne kriterije za pružanje ugostiteljske djelatnosti, no još se čeka potvrda Nacionalnoga povjerenstva.

Nova je menza zadovoljila minimalne kriterije za pružanje ugostiteljske djelatnosti, no još se čeka potvrda Nacionalnoga povjerenstva.

Ime nove stripovske menze šibenskih studenata je SKVUŠ, što je akronim od Studentske kantine (kluba) Veleučilišta u Šibeniku, a dekanica Veleučilišta, Anita Grubišić izvijestila je kako je menza zadovoljila kriterije Nacionalnog povjerenstva za kontrolu prehrane studenata.

Ova najveća investicija u povijesti Veleučilišta trebala bi započeti s radom do kraja travnja, a dotada, izjasnila se dekanica, studenti se i dalje mogu hraniti u restoranu Medulić. Restoran SKVUŠ zadovoljio je minimalne kriterije za pružanje ugostiteljske djelatnosti, no i dalje se čeka službena potvrda koja bi trebala biti objavljena na sjednici Nacionalnog povjerenstva u sljedeća dva tjedna.

Situaciju je pojasnila i v.d. ravnateljica Studentskog centra Sandra Gragas:

Još moramo pričekati potvrdu terenskog izvida na sjednici Nacionalnog povjerenstva koja bi se trebala održati za dva do tri tjedna, nakon čega će SRCE poslati informatičku ekipu na teren kako bi se dovršio postupak spajanja na sustav studentskih subvencija na prehranu. U međuvremenu dovršavamo niz nužnih radnji kao što su postupci oko nabave namirnica te uspostavljanje informatičkog sustava koji će preko web stranice pružati studentima uvid u dnevnu ponudu restorana.

Nakon toga, preostaje samo spajanje na informatički sustav, kako bi studenti odmah mogli u restoranu koristiti x-ice.

Još u veljači prošle godine, odobrena su financijska sredstva za njeno uređenje, a s fotografijama su nas iznenadili početkom ove godine Dekanica je rekla kako je puno truda i rada uloženo u restoran tijekom proteklih godinu i pol te da je veseli što će baš šibenski studenti moći uživati u najljepšem studentskom restoranu u Hrvatskoj.

FOTO: SCŠI