LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski centar Sveučilišta u Zagrebu

Otvorene prijave za ljetni smještaj za zagrebačke studente

Uz informacije o ljetnom smještaju, na snagu je stupio i novi Pravilnik o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje.

Uz informacije o ljetnom smještaju, na snagu je stupio i novi Pravilnik o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje.

Redoviti studenti sveučilišnih i stručnih studija te studenti s invaliditetom poslijediplomskih sveučilišnih (doktorskih) studija mogu se od danas do 30. lipnja prijaviti za korištenje ljetnog smještaja u Zagrebu. Od 16. srpnja do 1. rujna studenti koji ostvare pravo na ljetni smještaj živjet će u Studentskom domu dr. Ante Starčević, poznatijem kao Šara.

Studenti koji žele koristiti ljetni smještaj mogu se prijaviti u upravi studentskog doma u kojem su smješteni, a oni koji trenutno nisu smješteni u studentski dom, ali bi željeli koristiti ljetni smještaj, moraju se javiti u Poslovnicu za smještaj Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu.

Cijena ljetnog smještaja iznosi 900 kuna i plaća se u studentskom domu u kojem se student prijavljuje. Valja napomenuti da to nije mjesečna cijena stanarine, već ona obuhvaća sve dane provedene u ljetnom smještaju.

Uz informacije o ljetnom smještaju, na snagu je stupio i novi Pravilnik o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje. S obzirom na prošle godine, pravilnik je gotovo identičan, a nedostaje tek odredba o nagrađivanju studenata koji su svoje ispite položili na ljetnom roku s 300 dodatnih bodova na natječaju. 

Spomenut odredba ukinuta je i iz prošlogodišnjeg pravilnika jer bi tako dovodila neke studente u nepovoljan položaj. Naime, zbog održavanja Europskih sveučilišnih igara u Zagrebu i Rijeci, na fakultetima su se ispitni rokovi održavali u različitim terminima pa se htjela izbjeći diskriminacija. U novom pravilniku odredba nije vraćena jer Hrvatski studentski zbor želi u natječajima za studentski smještaj u narednim godinama pomoći studentima sa slabijim socioekonomskim statusom da lakše dođu do smještaja.