LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Intervju s Filipom Bukvićem

O praksi u CERM-u koja ne oduzima previše vremena, a koja stvara razliku među kandidatima za posao

„CERM studentima nudi priliku za razvoj, na njima je hoće li je prihvatiti i koliko se žele posvetiti tom razvoju. Osobno bih volio da se prijavi što više ambicioznih studenata koji znaju preuzeti inicijativu i zgrabiti priliku koju im nudimo.”

„CERM studentima nudi priliku za razvoj, na njima je hoće li je prihvatiti i koliko se žele posvetiti tom razvoju. Osobno bih volio da se prijavi što više ambicioznih studenata koji znaju preuzeti inicijativu i zgrabiti priliku koju im nudimo.”

Centar za razvoj mladih (CERM) otvorio je prijave za volonterski praksu na portalu Studentski.hr i drugim projektima koje provodi. Prijave zaprimamo u svih devet timova, a to su: novinari, lektori, marketing tim, community management tim, tim za odnose s javnošću, multimedija i dizajn tim, tim ljudskih resursa, tim web-administracije i tim društvene suradnje. U svakom se od njih pruža prilika za stjecanje niza znanja i vještina iz određenog područja, a volontiranje se pokazalo kao korisno iskustvo pri zapošljavanju nakon fakulteta.

Tim ljudskih resursa onaj je koji povezuje sve ostale timove i koji je najpodrobnije upućen u zbivanja na portalu i u Centru općenito. Kako biste dobili više informacija o djelovanju organizacije i važnosti studentske prakse koju ona pruža, uputili smo se upravo jednom od članova tog tima. Riječ je o Filipu Bukviću, studentu psihologije na Hrvatskim studijima, koji se portalu pridružio 2017. godine Svoj je put započeo u marketingu, a nakon vremena prešao je u tim ljudskih resursa, popularno zvan HR (human resources).

Filip je prvo otkrio čime se tim ljudskih resursa bavi u CERM-u:

– Zadaci su uistinu raznorazni, vodimo evidencije članova (odlazaka i dolazaka u Centar, prisustva na sastancima, evidencije rada), pratimo zadovoljstvo svih volontera u Centru i brinemo o istom, svakodnevno komuniciramo s članovima, pomažemo voditeljima timova u radu, organiziramo teambuildinge i edukacije za članove, vodimo intervjue za vrijeme regrutacije i zajedno s voditeljima timova biramo nove članove Udruge. Naglasio bih i da puno brainstormamo aktivno koristeći sve teorijsko znanje iz psihologije u stvarnim situacijama.

Otkrio je i što je potrebno kako biste postali član tog tima:

– Potrebna je dobra volja i želja za radom, učenjem i razvijanjem, ali i posjedovanje nekih temeljnih znanja o tome kako funkcioniraju ljudski resursi jer to uvelike olakšava rješavanje problema i zadataka s kojima se susrećemo. U naš se tim može prijaviti bilo tko, važno nam je da ima ideju kako pristupiti svakodnevnim izazovima s kojima se HR susreće.

FOTO: Studentski.hr  / Volontiranje na portalu podrazumijeva i zabavne teambuildinge

Naglasili smo već da je HR tim koji povezuje sve ostale, pa je Filip istaknuo važnost svakog od njih:

– Svi timovi u CERM-u rade nevjerojatan posao u njegovu održavanju, održavanju portala, njegovih društvenih mreža i provođenju projekata. Svaki od članova dobio je jedinstvenu priliku steći iskustvo u području koje ga zanima prije samog ulaska na tržište rada i mislim da svaki od timova u CERM-u od članova zahtijeva određenu posvećenost i želju za radom. CERM nudi studentima priliku za razvoj, na njima je hoće li je prihvatiti i koliko se žele posvetiti tom razvoju. Osobno bih volio da se prijavi što više ambicioznih studenata koji znaju preuzeti inicijativu i zgrabiti priliku koju im nudimo.

Ova vrsta prakse korisna je i stvara razliku među kandidatima za posao, smatra Filip i dodaje:

– Ovisno o timu u kojem netko volontira mogu se steći i vještine specifičnije za pojedinu struku, pa tako naši novinari radom na portalu stječu vještine pisanja i oblikovanja vijesti, mi u ljudskim resursima vještine rješavanja problema, a netko u marketing-timu ima priliku pokazati svoju kreativnost. Kroz volontiranje sazrijevamo na osobnoj i profesionalnoj razini te primjenjujemo znanja i teoriju steknute na faksu u stvarnim situacijama. Danas je tržište zahtjevno i poslodavci očekuju da svi, pa i mladi koji su tek kročili na tržište rada, posjeduju određeno radno iskustvo. Volontiranje je odličan način da stekneš i usavršiš svoje vještine, upoznaš se s radom u kolektivu, stekneš nova prijateljstva i odlično se zabaviš.

Osim što je korisno i zabavno, volontiranje u CERM-u neće vam oduzeti previše vremena, navodi Filip, a onima koji su još uvijek u dvojbi trebaju li nam se pridružiti ili ne, poručuje:

– Bez oklijevanja, druženja i teambuildinzi, tu možeš upoznati nove ljude, steći nova prijateljstva i zabaviti se. Volontiranje nije samo rad bez da budeš plaćen, u CERM-u svi smo mi kao obitelj i jedni drugima podrška. Osim što vrijedno izvršavamo svoje obaveze učimo jedni od drugih, upoznajemo se i družimo. Za kraj bih još rekao da svakako ohrabrujem sve koji se žele prijaviti da to i učine jer ih s nestrpljenjem očekujemo i veselimo se novim volonterima.

Vjerujemo da vas je Filip itekako motivirao za prijavu na naš natječaj, čije detalje možete pronaći na stranici Tebe tražimo.