LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt obnovljivih izvora energije

Nova uprava Supeusa, studentske udruge za energetsku učinkovitost

Projekt ukazuje na probleme ekonomije, ekologije i energetske učinkovitosti

Projekt ukazuje na probleme ekonomije, ekologije i energetske učinkovitosti

U četvrtak, 30.listopada, predstavljena je nova uprava udruge Supeus na kojoj su prisustvovali, ne samo članovi, nego i oni koji prate njezin rad. Članica Uprave, Marina Džunić, zahvalila se svima koji su u prethodnoj godini sudjelovali u projektima, a nakon uvodnog govora predstavljeni su članovi Uprave.

Novom je predsjednicom tako postala Anica Keretić, a podpredsjednikom Andrej Sokolovski. Tajnik udruge, Stjepan Ivanić, prikazao je strukturu članstva, te trenutna mjesta i napredovanja svih članova Uprave i Udruge.

Projekt je zaživio kao rezultat dugogodišnjih radionica i seminara studenata koji su uvelike pridonijeli njihovu razvitku i podizanju svijesti o energetskoj učinkovitosti. Prvi sastanak Udruge održan je 2011. godine na FER-u, a prisustvovali su mu osnivači Hrvoje Turibak, Josip Markežić, Hrvoje Turković i Marko Mišković.

Iste je godine napisan i Statut udruge i održana prva osnivačka skupština. Službena Facebook stranica prati sve važne događaje vezane uz energetsku učinkovitost, ekologiju i ekonomiju. Inače, kroz rad u udruzi studenti surađuju i s profesorima s FER-a, PMF-a i srodnih fakulteta, a cilj suradnje i projekata jest ukazivanje na problematiku ekologije tvrtkama koje se bave tim djelatnostima.

Supeus (Studentska udruga za promicanje energetske učinkovitosti i savjetovanje) je osnovala skupina studenata tehničkih, prirodoslovnih i ostalih fakulteta zagrebačkog sveučilišta kako bi upozorili na problem energetske učinkovitosti i obnovljive izvore energije. Osim toga, Udruga ima za cilj poticati organizaciju radionica, seminara i predavanja, izdavanje časopisa na istu temu, kao i suradnju sa srodnim organizacijama u Hrvatskoj.

Samo neki od projekata udruge su: energetsko savjetovanje, isplativost niskoenergetskih obiteljskih kuća kao i Case study o kojima više možete pročitati na stranicama udruge.

FOTO: SUPEUS