LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Intelektualno vlasništvo

Nagrađuju se najbolji seminarski, završni, stručni i znanstveni radovi

Novčane nagrade, pohađanje seminara iz područja intelektualnog vlasništva, prezentacija i objava rada očekuju najbolje studente i akademsko osoblje na Natječaju Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo. Prijave za sudjelovanje traju do 15. studenog.

Novčane nagrade, pohađanje seminara iz područja intelektualnog vlasništva, prezentacija i objava rada očekuju najbolje studente i akademsko osoblje na Natječaju Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo. Prijave za sudjelovanje traju do 15. studenog.

Državni zavod za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske objavio je Natječaj za dodjelu nagrada za najbolje seminarske, završne, stručne i znanstvene radove iz područja intelektualnog vlasništva. Njegov je cilj ojačati svijest o značaju intelektualnog vlasništva te poticati javnost na bavljenje njime.

Nagrade se dodjeljuju u sljedećim kategorijama radova:

  • seminarski i završni radovi na preddiplomskom i diplomskom studiju,
  • seminarski i završni radovi na poslijediplomskom studiju,
  • stručni i znanstveni radovi znanstveno-istraživačkog i akademskog osoblja

Za nagrade konkuriraju radovi objavljeni na hrvatskom ili engleskom jeziku i podneseni u skladu s uvjetima ovog natječaja. Pravo natjecanja imaju svi studenti preddiplomskih, diplomskih ili poslijediplomskih sveučilišnih te stručnih studija u Republici Hrvatskoj iz svih znanstvenih područja, odnosno svih studijskih usmjerenja, kao i znanstveno-nastavno i akademsko osoblje sa znanstveno-istraživačkih i akademskih institucija u Republici Hrvatskoj. Jedan student ili studentica, odnosno autor ili autorica može prijaviti samo jedan rad.

Prijava na natječaj mora sadržavati:

  • ispunjenu prijavnicu na natječaj s potpisom autora, odnosno autora i mentora za studentske radove
  • rad koji se prijavljuje na natječaj u tiskanom i elektroničkom obliku
  • za studentske radove – pisanu preporuku mentora s podacima o mjestu i vremenu obrane rada te ocjenom
  • životopis s točnom kućnom adresom autora te adresom znanstveno-istraživačke ili akademske institucije s koje autor potječe
  • cjelovitu prijavnu dokumentaciju u zatvorenoj omotnici s naznakom Natječaj za dodjelu nagrada DZIV-a (potrebno je poslati poštom ili donijeti na adresu: Državni zavod za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske, Ulica grada Vukovara 78, 10000 Zagreb, te poslati u elektroničkom obliku na adresu e-pošte akademija@dziv.hr)

Pobjednici će osvojiti novčane nagrade, mogućnost pohađanja dva seminara iz područja intelektualnog vlasništva, prezentaciju nagrađenog rada na javnoj priredbi u organizaciji Zavoda te objavu cjelovitog rada u elektroničkom obliku na internetskim stranicama Zavoda. Natječaj je otvoren do 15. studenog 2017. godine  

FOTO: LINKEDIN