LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Virtualno natjecanje

MOL Grupa poziva top studente na sudjelovanje u Freshhh-u

Tijekom proteklih godina, natjecanje Freshhh privuklo je više od 25.000 studenata iz više od 70 zemalja, od kojih je mnogo dobilo priliku da svoje karijere započnu u MOL grupi. Prijave za novo izdanje otvorene su do 3. studenog.

Tijekom proteklih godina, natjecanje Freshhh privuklo je više od 25.000 studenata iz više od 70 zemalja, od kojih je mnogo dobilo priliku da svoje karijere započnu u MOL grupi. Prijave za novo izdanje otvorene su do 3. studenog.

MOL Grupa ponovno je otvorila prijave za program kojim želi privući mlade talente – Freshhh 2017. Ovo nagradno natjecanje, koje se ove godine održava 11. put zaredom, top studentima zainteresiranima za naftnu i plinsku industriju omogućava sudjelovanje u međunarodnom online natjecanju te pruža mogućnost osvajanja atraktivnih nagrada.

Freshhh je međunarodno online studentsko natjecanje u kojemu tročlani timovi dobivaju zadatak upravljanja integriranom naftnom kompanijom. Tijekom natjecanja, sudionici moraju donositi odluke o razvoju projekata, izgradnji rafinerije te pronalaženju najboljeg proizvodnog portfelja. Osim toga, imat će priliku postaviti strategiju o razvoju maloprodajne mreže te odlučivati o ulaganjima i širenju mreže. Tijekom proteklih godina, natjecanje je privuklo više od 25.000 studenata iz više od 70 zemalja. Mnogi nekadašnji sudionici dobili su priliku da svoje karijere započnu u MOL Grupi, u okviru Growww programa.

Natjecanje se odvija u tri kruga. Prvi krug obuhvaća online kvalifikacije tijekom kojih će sudionici na raspolaganju imati period od oko dva tjedna za formiranje nove naftne kompanije te za donošenje svakodnevnih poslovnih odluka o istraživanju i proizvodnji, Downstreamu, petrokemijskom i maloprodajnom poslovanju. Kao sljedeći korak, 40 najboljih timova sudjelovat će u online polufinalu, gdje će se sudionici natjecati u profesionalnim kvizovima i studijama slučaja. Zatim će uslijediti live finale, najavljeno za siječanj 2018. u Budimpešti, tijekom kojega će se osam odabranih timova boriti za finalne nagrade. Za tri najbolja tima osiguran je fond nagrada od 25.000 eura. Rok za prijave je 3. studenog 2017.

Ovo natjecanje mladim talentima ne omogućuje samo pokazivanje znanja o relevantnim tehnologijama, već i donošenje strateških odluka koje će osigurati najvišu profitabilnost prilikom upravljanja plinskom i naftnom kompanijom. Freshhh je također i način jačanja interesa studenata za karijeru na području industrija plina i nafte te poticaj da rade u jednoj od najpoželjnijih kompanija u regiji.

– Ako pogledamo MOL-ovu strategiju 2030., koja je izuzetno odvažna u stvaranju novih poslovnih prilika, privlačenje mladih, različitih i talentiranih ljudi bit će važnije nego ikada, kako bi MOL uspio u svom industrijskom transformacijskom putovanju te u strateškom zaokretu prema inovacijama. Naši programi za akviziciju talenata, uključujući Freshhh i Growww, već godinama osiguravaju učinkovit pristup međunarodnim talentima te ih vidimo kao značajno ulaganje u uspjeh kompanije. Kao što smo mogli vidjeti tijekom proteklih godina, Freshhh je brojnim finalistima otvorio fantastične poslovne prilike u MOL-u te stoga osobno želim ohrabriti sve zainteresirane za ove vrlo kompleksne industrije da prihvate izazov i prijave se. – komentirala je Zdravka Demeter Bubalo, potpredsjednica za Ljudske resurse u MOL Grupi.

Dušan Ilić, stručnjak za Maloprodaju, nove usluge i kanale u MOL Grupi, dodao je:

– Freshhh je bio uzbudljivo putovanje prepuno učenja i otkrivanja i pomogao mi je da shvatim da je posao u tako dinamičnoj industriji bio pravi put za mene. Na kraju natjecanja, primljen sam u Growww program, a zatim mi je ponuđen i posao u MOL-u, kao rezultat snažne angažiranosti i doprinosu u stalno mijenjajućem okruženju. – 

FOTO: PIXABAY