LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Diplomski studij ekonomije

Miroslav Škoro novi je suradnik na Sveučilištu Sjever

Na Sveučilištu Sjever ne kriju zadovoljstvo što će njihovi studenti imati mogućnost iz prve ruke učiti od iskusnoga glazbenika koji godinama vodi i uspješnu poslovnu karijeru – od generalnog direktora izdavačkih kuća do konzula Republike Hrvatske, a u novije vrijeme i vinara.

Na Sveučilištu Sjever ne kriju zadovoljstvo što će njihovi studenti imati mogućnost iz prve ruke učiti od iskusnoga glazbenika koji godinama vodi i uspješnu poslovnu karijeru – od generalnog direktora izdavačkih kuća do konzula Republike Hrvatske, a u novije vrijeme i vinara.

Svestrani glazbenik dr. sc. Miroslav Škoro, jedna od najobrazovanijih osoba na hrvatskoj glazbenoj sceni, postao je suradnik na kolegiju Uvod u ekonomiju na diplomskom studiju ekonomije na Sveučilištu Sjever u Sveučilišnom centru Varaždin.

– Velika mi je čast što sam dobio ovu priliku i zahvaljujem Sveučilištu Sjever na pozivu. Obrazujući se cijeli život u različitim školama, u raznim zemljama, pa i kontinentima, zaključio sam da je naš sustav obrazovanja počesto postavljen na način koji je pomalo neobičan i staromodan. Mnogo je teoretiziranja i učenja napamet, a premalo prakse i usvajanja znanja s razumijevanjem. Za mene je neuspjeh učenika poraz učitelja. Iako se nisam školovao do razine na kojoj sam sada želeći raditi u obrazovnom sustavu, mislim da svojim iskustvom i usvojenim znanjima i vještinama mogu pomoći budućim učenicima da napuste školske klupe s usvojenim praktičnim i aplikabilnim znanjima – istaknuo je.

I na Sveučilištu Sjever ne kriju zadovoljstvo što će njihovi studenti imati mogućnost iz prve ruke učiti od iskusnoga glazbenika koji godinama vodi i uspješnu poslovnu karijeru – od generalnog direktora izdavačkih kuća do konzula Republike Hrvatske, a u novije vrijeme i vinara.

– Sveučilište Sjever ubrzano se razvija. Uvedeni su novi studijski programi u različitim područjima znanosti. Na Odjelu za ekonomiju, uz preddiplomski stručni studij Poslovne ekonomije sa smjerovima Međunarodna trgovina i Turizam, pokrenuli smo ove godine specijalistički poslijediplomski studij Poduzetništvo i EU fondovi. Cijeneći iznimno profesionalno i znanstveno iskustvo dr. sc. Miroslava Škore – u umjetnosti, poduzetništvu i industriji zabave te specifičan istraživački interes u području prava intelektualnog vlasništva, što je u globaliziranom svijetu temelj rasta gospodarstva, uvjereni smo da će dr. sc. Miroslav Škoro obogatiti Odjel za ekonomiju te bogata iskustva i znanja dugo prenositi generacijama studenata na Sveučilištu Sjever. – istaknuo je izv. prof. dr. sc. Ante Rončević, pročelnik Odjela za ekonomiju Sveučilišta Sjever. Ondje upravo traju upisi na diplomske studije Poslovna ekonomija i Odnosi s javnostima u Sveučilišnom centru Varaždin.

Dodao je da će u novoj ekonomiji preživjeti samo oni koji budu znali ostati u korak s novim tehnološkim, društvenim i ekonomskim trendovima i koji će tome znati prilagoditi svoje poslovanje. Upravo zato su diplomski studiji na Sveučilištu Sjever prilagođeni zahtjevima stalnog usavršavanja i cjeloživotnog učenja koje pred nas postavlja 21. stoljeće. 

FOTO: SVEUČILIŠTE SJEVER