LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Novogodišnji noviteti u IRO-u

Karijerni utorak: ruše se predrasude o uspjehu u Hrvatskoj

Od 21. siječnja u IRO-u kreću grupna predavanja i savjetovanja o izgradnji karijere u Hrvatskoj. Sudjelovanje je besplatno.

Od 21. siječnja u IRO-u kreću grupna predavanja i savjetovanja o izgradnji karijere u Hrvatskoj. Sudjelovanje je besplatno.

Institut za razvoj obrazovanja ovoga siječnja pokreće projekt Karijerni utorak u IRO-u. Riječ je o tematskim grupnim predavanjima i savjetovanjima.

– Predavanja s radioničarskom notom obuhvaćaju ključne informacije vezane uz prelazak na tržište rada, pronalazak novih profesionalnih prilika i suradnji, nastavak obrazovanja, uspješan razvoj ili promjenu karijere, ali i razvijanje građanskih kompetencija. Uz voditeljicu projekata iz Instituta za razvoj obrazovanja, svoje iskustvo i znanje o pojedinoj temi prenose gosti predavači: zaposlenici uspješnih hrvatskih kompanija, voditelji i menadžeri prepoznatih projekata, stručnjaci, znanstvenici, umjetnici i nastavnici. 

– Gosti predavači iz prve ruke osiguravaju informacije koje svakodnevno ruše predrasude o tome što znači biti uspješan (u Hrvatskoj), kako karijerni put treba (ili ne treba izgledati), kada i zašto ga promijeniti te kako ustrajati onda kada se obrazovni ili karijerni put ne razvijaju onako kako je bilo zamišljeno. Svrha programa je razviti platformu namijenjenu učenju i dijalogu, onu koja će dugoročno utjecati na promjenu percepcije visokog obrazovanja, sustavno poticati mlade osobe na cjeloživotno učenje te pomagati učenicima, studentima, njihovim roditeljima i nastavnicima u informiranju o otvorenim profesionalnim prilikama i mogućnostima zaposlenja u Hrvatskoj. – stoji na IRO-voj stranici.

Susreti će se održavati jednom mjesečno u večernjim satima. Prvi – o kreativnosti i komunikaciji u bankarskom sektoru – zakazan je za 21. siječnja u 17 sati.

Sudjelovanje je besplatno, ali je obvezna prethodna online prijava jer je predviđeno maksimalno 30 sudionika po predavanju. Dodatne informacije nalaze se na službenoj stranici IRO-a.

FOTO: PIXABAY