LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Pridružuje se KIF-u, FER-u i ostalima

Jedan od najvećih zagrebačkih fakulteta ukida indekse

Od 1. siječnja nova je službena isprava iksica.

Od 1. siječnja nova je službena isprava iksica.

Studenti zagrebačkog Filozofskog fakulteta dobili su vrlo koristan novogodišnji poklon – od 1. siječnja 2019. ne moraju više misliti na indekse. Naime, fakultet je krajem prošlog mjeseca donio odluku kojom mijenja službenu studentsku ispravu. Do sada je to bio indeks, a od Nove godine bit će iksica.

Dekanica Filozofskog fakulteta Vesna Vlahović-Štetić donijela je 27. studenoga Odluku o ukidanju indeksa kao službene studentske isprave. To znači da će se pomoću iksice od sada moći podizati potvrde, prijepisi ocjena i ostali dokumenti. Također, osobne evidencije, upisi ocjena, potpisa i rezultati ispita upisivat će se u sustav ISVU, znan kao Studomat.

Protekle su godine neka sveučilišta, poput zadarskog i pulskog, ukinula indekse te ih više ne izdaju novim generacijama, a do sada su to već učinili i neki fakulteti zagrebačkog Sveučilišta. Primjerice, ne koriste ga studenti Agronomskog, KIF-a, FER-a i FOI-ja.

Ipak, odluka se ne odnosi na studente na poslijediplomskim studijima, izvanredne studente, studente slobodnih i integriranih preddiplomskih i diplomskih studija te na studente koji su na razmjeni. Cjelovit tekst Odluke dostupan je na poveznici