LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Proslava Tjedna međunarodnog obrazovanja

IRO organizira besplatne radionice o studiranju u SAD-u

Institut za razvoj obrazovanja poziva srednjoškolce i studente na besplatna obrazovna savjetovanja o mogućnostima studiranja u SAD-u povodom Tjedna međunarodnog obrazovanja. 

Institut za razvoj obrazovanja poziva srednjoškolce i studente na besplatna obrazovna savjetovanja o mogućnostima studiranja u SAD-u povodom Tjedna međunarodnog obrazovanja. 

Institut za razvoj obrazovanja (IRO), ovlašteni EducationUSA centar u Hrvatskoj, u suradnji s Američkim veleposlanstvom u Zagrebu, priključuje se proslavi 16. Tjedna međunarodnog obrazovanja, koji se ove godine u čitavom svijetu obilježava od danas, 16. do petka, 20. studenoga 2015. godine

IRO će u Hrvatskoj obilježiti Tjedan međunarodnog obrazovanja bogatim programom koji uključuje niz besplatnih obrazovnih savjetovanja o studiranju u SAD-u koja će se održati u Zagrebu, Osijeku i Varaždinu te virtualnim sajmom na kojem će se predstaviti više od 150 vrhunskih američkih sveučilišta.

Tjedan međunarodnog obrazovanja ističe važnost i prednosti akademske mobilnosti i internacionalizacije obrazovanja.

U Hrvatskoj će središnje događanje Tjedna međunarodnog obrazovanja biti obrazovno savjetovanje o mogućnostima studiranja u SAD-u, koje će se održati 19. studenog 2015. od 16 do 19:30 sati u Institutu za razvoj obrazovanja u Zagrebu. Događanje će biti podijeljeno u tri besplatne tematske radionice, tijekom kojih će obrazovna savjetnica EducationUSA mreže, predstavnici Američkog veleposlanstva u Zagrebu i alumna američkog sveučilišta California State University, Long Beach, predstaviti ključne korake za upis na studij u SAD-u, savjete za uspješno polaganje testova i pisanje prijavnih eseja potrebnih za studij u inozemstvu.

Osim u Zagrebu, Institut za razvoj obrazovanja će obilježiti Tjedan međunarodnog obrazovanja i događanjima u Osijeku i Varaždinu. Institut za razvoj obrazovanja će u suradnji s Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Osijeku 16. studenog 2015. godine od 13 do 19 sati organizirati Dan međunarodnog obrazovanja, uz predstavljanje mogućnosti studiranja i stipendija za studij u Americi, Japanu, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Njemačkoj i Sloveniji.

Svi zainteresirani moći će tijekom Tjedna međunarodnog obrazovanja, i to u srijedu, 18. studenog 2015. od 10 do 22 sata, pratiti i globalni online sajam EducationUSA CollegeWeekLive International Students Day, na kojem će se predstaviti više od 125 vrhunskih američkih visokih učilišta.

DETALJAN PROGRAM DOGAĐANJA:

Ponedjeljak, 16. 11. 2015. od 13 do 19 sati (Osijek)

Dan međunarodnog obrazovanja u Osijeku u sklopu Globalnog tjedna poduzetništva

Lokacija: Ekonomski fakultet u Osijeku, Trg Ljudevita Gaja 7

Događanje organizira Ekonomski fakultet u Osijeku u suradnji s Institutom za razvoj obrazovanja u Zagrebu. Na Sajmu će se predstaviti EducationUSA centar u Hrvatskoj te Američko veleposlanstvo u Zagrebu, Agencija za mobilnost i programe EU, Ministarstvo za obrazovanje, znanost i sport Republike Slovenije, Veleposlanstvo Francuske Republike u Republici Hrvatskoj, Veleposlanstvo Japana, British Council i DAAD – German Academic Exchange Service.

Srijeda, 18. 11. 2015. od 10 do 22 sata (online događanje)

EducationUSA CollegeWeekLive International Students Day, virtualni sajam američkih sveučilišta

Registracije i pristup Sajmu. Na interaktivnom virtualnom sajmu predstavit će se više od 125 vrhunskih američkih sveučilišta, a savjete za upis na američka sveučilišta pružat će EducationUSA savjetnici iz cijelog svijeta.

Četvrtak, 19. 11. 2015. od 16 do 19:30 sati (Zagreb)

Besplatna obrazovna savjetovanja za studij u SAD-u

Lokacija: Institut za razvoj obrazovanja (IRO), Trg Nikole Zrinskog 9

– 16:00 – 17:00 sati: Polaganje standardiziranih testova za studij u inozemstvu: TOEFL, IELTS, GMAT, GRE, SAT i ACT

– 17:00 – 18:00 sati: Pisanje prijavnih eseja za upis na inozemna sveučilišta, bivša Fulbright stipendistica Anne Talavera

– 18:00 – 19:30 sati: Vodič kroz studij u SAD-u: 5 koraka za upis na američka sveučilišta

Ulaz na sva događanja je slobodan, uz obaveznu prethodnu predbilježbu dolaska na pojedino savjetovanje u IRO-u putem e-maila na iro@iro.hr.

Petak, 20. 11. 2015. od 10 do 11 sati (Varaždin)

Radionica pisanja akademskih eseja

Lokacija: Prva gimnazija Varaždin, Petra Preradovića 14, Varaždin

Radionicu će održati bivša američka stipendistica Fulbright programa na studijskom posjetu u Hrvatskoj, u pratnji obrazovne savjetnice EducationUSA mreže.

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) već 16 godina pruža besplatne i nepristrane informacije o mogućnostima studiranja i financijske potpore za studij u Hrvatskoj i inozemstvu. IRO je dio mreže EducationUSA te pruža točne, sveobuhvatne i aktualne informacije o mogućnostima studiranja u SAD-u uz potporu U.S. State Departmenta  i Američkog veleposlanstva u Zagrebu.

Više informacija možete pronaći na službenim stranicama IRO-a i Education USA, a rad IRO-a možete pratiti i putem Facebook stranice.