LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Problemi u povjerenstvu za provjeru rada

Profesor s EFZG-a na Facebooku poručio da neće sudjelovati u provjeri Mihanovićeva doktorata

Od peteročlanog povjerenstva koje bi trebalo provjeriti doktorski rad Vice Mihanovića, jedan je član odustao, a drugi tvrdi da ne zna da je izabran ni koja im je zadaća.

Od peteročlanog povjerenstva koje bi trebalo provjeriti doktorski rad Vice Mihanovića, jedan je član odustao, a drugi tvrdi da ne zna da je izabran ni koja im je zadaća.

Nakon što je izabrano peteročlano povjerenstvo za provjeru doktorata kandidata za splitskog gradonačelnika Vice Mihanovića za koji se sumnja da je plagiran, došlo je do komplikacija jer je jedan član odustao i o tome obavijestio putem Facebooka, a drugi nije ni znao da je imenovan.
Vezano: 
Profesor s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu Mislav Ante Omazić priopćio je na svojem Facebooku da neće moći sudjelovati u radu povjerenstva zbog toga što se ne radi o području koje je njegova specijalnost. Na svojem je profilu napisao sljedeće:
– Temeljem brojnih upita a nakon što sam saznao da sam predložen u povjerenstvo koje bi trebalo verificirati akademsku valjanost doktorske disertacije gosp. Vice Mihanovića, detaljnije sam se uputio u materiju i shvatio da se rad dominantno odnosi na područje koje nije moja specijalnost. Zbog toga se zahvaljujem na ukazanom mi povjerenju, ali nažalost neću moći sudjelovati u radu ovog povjerenstva.
Profesor Marinko Jurčević s Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu do trenutka kada mu je Index.hr poslao upit nije ni znao da je u povjerenstvu:
– Ja još uvijek nemam informaciju da sam imenovan članom spomenutog povjerenstva te ne znam precizno ni koji je zadatak tog povjerenstva. Stoga isto ne mogu ni komentirati. A ako i budem uključen u rad navedenog povjerenstva, mišljenja sam kako bi u tom slučaju bilo neprofesionalno s moje strane iznositi bilo kakve komentare vezane za taj slučaj. – rekao je Jurčević za Index i dodao da su ga s osječkog sveučilišta obavijestili o eventualnoj mogućnosti uključivanja u rad povjerenstva.
Za one koji još ne znaju, portal Index.hr prošloga je mjeseca pisao da su pronašli dokaze da je Mihanovićev doktorski rad plagiran, odnosno prema PlagScanu navodno je plagirano oko 18% sadržaja.

Uz dvoje spomenutih profesora u povjerenstvo za provjeru tog rada imenovane su još Jadranka Deže i Ljubica Ranogajec s Fakulteta agrobiotehničkih znanosti u Osijeku i profesorica Ivana Šandrk Nukić s Građevinskog i arhitektonskog fakulteta u Osijeku, no osim profesora Omazića, koji je odbio biti član povjerenstva, nitko nije profesor ekonomije.
FOTO: FACEBOOK/VICE MIHANOVIĆ