LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
EJOI 2020

Naši osnovnoškolci postigli još značajnih uspjeha na informatičkoj olimpijadi

Jedna učenica i dvojica učenika postigli su veliki uspjeh na Europskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi održanoj od 2. do 6. rujna u Gruziji.

Jedna učenica i dvojica učenika postigli su veliki uspjeh na Europskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi održanoj od 2. do 6. rujna u Gruziji.

Europska juniorska informatička olimpijada ove je godine bila održana u Gruziji od 2. do 6. rujna, a u njoj su sudjelovali i učenici iz Hrvatske koji su postigli značajne uspjehe.
 
U konkurenciji 92 natjecatelja iz 27 zemalja mladi hrvatski informatičari osvojili su jednu srebrnu i dvije brončane medalje, čime je Hrvatska zauzela sedmo mjesto u ukupnom poretku. Učenici su za zadatak imali riješiti 6 problemskih zadataka u dva dana natjecanja u programskim jezicima C++ i Java. 

Srebro je otišlo u ruke učenice Lare Semeš koja je pohađala 8. razred OŠ Kajzerica u Zagrebu, odnosno sada pohađa XV. gimnaziju u Zagrebu. Bronca je pripala i Franu Škarici, učeniku tada 7. razreda OŠ A. G. Matoša u Zagrebu i Luki Protulipcu koji je tada pohađao 8. razreda OŠ A. Stepinca u Zagrebu, sada učenik XV. gimnazije u Zagrebu. Osim njih, na olimpijadi je još sudjelovao i Nikola Vujica, tada učenik 7. razreda OŠ B. Tonija u Samoboru.

Odgovorni voditelj reprezentacije bio je Nikola Dmitrović, prof. savjetnik, stručni voditelj dr. sc. Adrian Satja Kurdija, a u organizaciji ovog nastupa još su sudjelovali Matej Ferenčević, Alenka Dogan Capan i Pavel Kliska. Odgovorni organizator ovog nastupa, a ujedno i član Upravnog odbora Europske juniorske informatičke olimpijade, bio je Krešimir Malnar.
– Uspjeh naših mladih informatičara prvenstveno je zasluga njih samih, kao i njihovih učitelja, mentora, roditelja i stručnih suradnika Hrvatskog saveza informatičara, ali svakako bismo istaknuli da su sva četiri učenika članovi Zagrebačkog računalnog saveza, članice Hrvatskog saveza informatičara, na čijim su radionicama i pripremama stekli mnoga znanja i iskustva. – stoji u izvještaju Hrvatskog saveza informatičara.
FOTO: PIXABAY