LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski hackathon

Hackathonovo nagrađuje najbolje aplikacije s 20 000 kuna

Za sudionike osigurani su hrana i piće tijekom trajanja događaja te tulum na kraju, a ovisno o pokazanom znanju i potrebama IN2, moguće je i zapošljavanje u tvrtki.

Za sudionike osigurani su hrana i piće tijekom trajanja događaja te tulum na kraju, a ovisno o pokazanom znanju i potrebama IN2, moguće je i zapošljavanje u tvrtki.

Softverska grupacija IN2 organizira 20. i 21. svibnja studentski hackathon pod imenom Hackathonovo. Prijaviti se možete do 7. svibnja.

Tema ovogodišnjeg izdanja bit će izrada društveno korisne aplikacije u suradnji s Hrvatskom gorskom službom spašavanja – Stanica Zagreb, a timovi koji mogu imati od dva do preporučena četiri člana mogu se prijaviti na službenoj stranici . Prijavljeni moraju biti redoviti studenti, priliku za sudjelovanje dobit će deset ekipa, a tri najbolje očekuju novčane nagrade ukupne vrijednosti 20 000 kuna.

Okupljene ekipe provest će navedeni vikend u IN2, gdje će se upoznati s problemom, samostalno ili uz pomoć mentora razvijati aplikaciju u tehnologijama po svom izboru te je na kraju predstaviti žiriju kako bi se izabrala najbolja. Za sudionike osigurani su hrana i piće tijekom trajanja događaja te tulum na kraju, a ovisno o pokazanom znanju i potrebama IN2, moguće je i zapošljavanje u tvrtki.

– Hackathonovo će biti izvrsna prilika za izradu zanimljive aplikacije, demonstraciju postojećeg znanja studenata, ali i za stjecanje novoga, s obzirom na to da će naši iskusni mentori biti na raspolaganju svima kojima će biti potrebna pomoć tijekom izrade aplikacije. Voljeli bismo dobiti svjež i kreativan pogled na to što aplikacija može ponuditi i vjerujemo da su studenti prave osobe za to. Zainteresiranima za karijeru u IN2 nakon završetka službenog dijela programa rado ćemo prezentirati doista široki raspon softverskih područja kojima se bavimo, a koji uključuje i razna atraktivna područja poput blockchaina, dronova i Internet of Things – rekla je Andreja Smetko, direktorica hackathona.

Osim na web stranici događaja, novosti o Hackathonovu moguće je pratiti na Facebooku, LinkedInu i Twitteru IN2 grupe na kojima će se koristiti hashtag #Hackathonovo.