LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Jača nezadovoljstvo zbog poskupljenja domova

FOTO: Je li ovo početak masovnog studentskog prosvjeda?

– Dobro djelo učinjeno narodu ne može bez ploda, a zlodjelo bez kazne. – stoji na prozoru SD Ante Starčević. Najavljuju li studenti glasni, masovni prosvjed zbog poskupljenja domova?

– Dobro djelo učinjeno narodu ne može bez ploda, a zlodjelo bez kazne. – stoji na prozoru SD Ante Starčević. Najavljuju li studenti glasni, masovni prosvjed zbog poskupljenja domova?

Već smo vas izvještavali o tihom prosvjedu koji je inicirao Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu zbog poskupljenja stanarine u studentskim domovima. Razgovori s jedne strane Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu,  a s druge strane predstavnika Studentskog centra u Zagrebu, najavljeni su za danas, 18. siječnja u 12 sati.

Iako su predstavnici Studentskog centra pristali na razgovor, čini se da su studenti sumnjičavi prema ishodu pregovora. Njihovo negodovanje nadišlo je interno polemiziranje o vrtoglavim cijenama i preobrazilo se u vidljivi protest. S obzirom na to da je socijalno-ekonomska komponenta važan čimbenik na temelju koje studenti ostvaruju pravo na studentski smještaj, poskupljenje se nikako ne može zanemariti kao problem.

Na prozorima zagrebačkih studentskih domova pojavljuju se transparenti koji odražavaju ogromno nezadovoljstvo. Fotografije se ubrzano šire društvenim mrežama i popularnim Facebook grupama Save, Šare i Cvjetnog naselja.

Novim načinom opiranja odlukama Studentskog centra, poziva se na neplaćanje stanarine. Studenti traže podršku tvrdeći da se neljudski postupa prema njima. Odlučni su u borbi protiv nepravde vjerujući da ona utječe na cjelokupno društvo, direktno ili indirektno.

Pokreće se lavina. Čini se da tihi prosvjed neće zadugo ostati tih. Studenti su odlučni u zahtjevu za korekcijom cijena. U fotogaleriji koju smo vam pripremili, možete pogledati na koji način to čine. Iz priloženog se vidi da možemo očekivati vrlo burne reakcije ugrožene populacije. Hoće li se ponoviti prosvjedi nalik onima iz 2009. kada se tražilo besplatno obrazovanje, još ćemo vidjeti.

FOTO: FACEBOOK