LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ekonomski fakultet Zagreb

Financijski klub poziva na konferenciju o plavoj ekonomiji

Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu održat će se konferencija na kojoj će studenti upoznati pojam plave ekonomije. Sudjelovat će Mihael Zmajlović, Ina Matijević, Matija Hlebar i druge stručne osobe.

Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu održat će se konferencija na kojoj će studenti upoznati pojam plave ekonomije. Sudjelovat će Mihael Zmajlović, Ina Matijević, Matija Hlebar i druge stručne osobe.

Studentska udruga Financijski klub organizira konferenciju na temu Blue economy. Njezin je cilj upoznati studente sa samim pojmom, objasniti koje su ključne razlike između green i blue economy, koje su prednosti, nedostaci i prepreke te koji su najvažniji ovakvi projekti u svijetu i Hrvatskoj. Održat će se u petak 15. travnja s početkom u 10 sati. Svi zainteresirani  mogu se pridružiti u dvorani 14 na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Prvi dio konferencije CompetitivenessDay namijenjen je predstavljanju teme kroz predavanje stručne osobe. Nakon toga slijedi panel rasprava gdje će sudionici predstaviti svoje projekte i aktivnosti kojima se bave u skladu s plavom ekonomijom. Sudionici će govoriti s kakvim su se poteškoćama susreli u samom početku te u nastavku svog poslovanja, kako su financirali projekt i je li bio isplativ. Sudionici će iznijeti prijedloge za unaprjeđenje i poboljšanje uvjeta u kojima posluju te kritike.

U drugom dijelu konferencije naglasak je na potencijalu plave ekonomije. Sudionici će predstaviti sebe i svoje radno mjesto na način da objasne svoju ulogu i važnost plave ekonomije u poslovanju. Zatim će predstaviti svoje programe sufinanciranja projekata, navesti primjere projekata koje su financirali te isplativost istih.

Neki od gostiju su Mihael Zmajlović, bivši ministar zaštite okoliša i prirode, Ina Matijević, koordinatorica aktivnosti plave ekonomije u Hrvatskoj i Belgiji te Matija Hlebar, predsjednik udruge Uzor Hrvatske. Više informacija možete pronaći na poveznici.

FOTO: ANITA KLASNIĆ/STUDENTSKI.HR