LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski zbor FBF-a

Farmaceuti pete godine oslobođeni plaćanja participacije studija

Nakon sastanka sa Studentskim zborom FBF-a, dekan Željan Maleš promijenio je spornu Odluku i studente koji drugi put upisuju petu godinu oslobodio plaćanja participacije u cjelokupnom iznosu.

Nakon sastanka sa Studentskim zborom FBF-a, dekan Željan Maleš promijenio je spornu Odluku i studente koji drugi put upisuju petu godinu oslobodio plaćanja participacije u cjelokupnom iznosu.

Studentski zbor Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta uspio je promijeniti odluku dekana Željana Maleša u korist studenata koji su studij Farmacije i Medicinske biokemije upisali akademske godine 2011./2012., čime su oslobođeni plaćanja participacije studija u cjelokupnom iznosu.

Dana 21. rujna dekan Maleš donio je odluku u kojoj stoji kako su studenti integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Farmacija koji će u ak. god. 2017/2018. drugi put upisati petu godinu studija, a ne ispunjavaju uvjet upisa studija, oslobođeni plaćanja polovine participacije u troškovima studija za kolegije Konzultacijske vještine, Zdravstveno zakonodavstvo, Ljekarnička skrb te Diplomski rad. Također su i studenti integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Medicinska biokemija koji će u ak. god. 2017/2018. upisati drugi put petu godinu studija, a ne ispunjavaju uvjet upisa studija oslobođeni plaćanja 50 posto participacije za kolegije Organizacija i upravljanje medicinsko-biokemijskim laboratorijem, Zdravstveno zakonodavstvo u laboratorijskoj medicini te Diplomski rad.

Studentski zbor Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta u suradnji sa Studentskim zborom Sveučilišta u Zagrebu, sveučilišnom studentskom pravobraniteljicom Barbarom Šimić te dosadašnjim pravobraniteljem FBF-a Markom Parlovom sudjelovao je na sastanku s upravom te su utjecali na mijenjanje dekanove odluke u korist studenata. Tako je 3. listopada, temeljem zaključka Dekanskog kolegija i predstavnika Centra za primijenjenju farmaciju, donesena nova Odluka u kojoj stoji kako su gore navedeni studenti oslobođeni plaćanja cjelokupnog iznosa participacije. Odluka je odmah stupila na snagu.