LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
STUDENTSKE UDRUGE

Udruga programera informacijske tehnologije (UPIT)

Udruga programera informacijske tehnologije (UPIT) - Studentski.hr
upitsplit@gmail.com

Udruga UPIT Udruga UPIT (Udruga programera informacijske tehnologije) udruga je koju su osnovali studenti smjera informacijske tehnologije na Sveučilišnom odjelu za stručne studije u Splitu. Svoje djelovanje započela je u studenom 2014. godine, a osnovna želja je bila poboljšati sveukupni studentski život na Sveučilišnom odjelu, te povećati angažman studenata u raznim izvannastavnim aktivnostima. Iako okuplja prvenstveno studente informacijske tehnologije, cilj je da njene aktivnosti postanu most između studenata svih sveučilišnih odjela.

Udruga aktivno radi na pokretanju različitih projekata koji bi uključili i studente ostalih smjerova na našem Sveučilišnom odjelu. Promocija slobodnog softvera jedan je od temeljnih ciljeva udruge, kao i razvijanje kritičke misli prema modernim tehnologijama današnjice.

U kratko vrijeme postojanja, udruge je bila veoma aktivna. Pokrenula je niz predavanja i radionica koje su se održavale tijekom cijele akademske godine i koje su pokrivale najrazličitije teme kao što su programiranje, softverske licence, poslovni savjeti i slično. Udruga je organizirala i uspješno održala tri radionice za osnovnoškolce, i to: Izrada računalne igre za 3., 4. i 5. razred, Edukativne igre iz matematike i računalni laboratorij iz fizike za 6, 7. i 8. razred te Izrada računalne igre za 6, 7. i 8. razred.