LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
STUDENTSKE UDRUGE

Studentski zbor Gacke

Studentski zbor Gacke - Studentski.hr
Studentski.zbor.gacke@gmail.com
(+385) 98 771 493

Studentski Zbor Gacke udruga je studenata i mladih, srcem i porijeklom povezanih sa širim područjem Like. Udruga je s radom počela 9. listopada 2009. godine a svoje djelovanje temelji na humanitarnim, edukativnim i sportskim djelatnostima uz stalnu promociju ličkog kraja.

Motivaciju i smisao djelovanja članovi pronalaze u svakidašnjim potrebama i problemima mladih Ličana, kako u Lici – tako i izvan nje. Na takvih temeljima započeli su projekti rada s maturantima, edukativnih predavanja, ličkih noći i suradnje s drugim specifičnim udrugama. Rad udruge otpočetka okuplja velik broj Ličana i prijatelja Like a rezultati se najbolje vide na, ranije spomenutim, tradicionalnim Ličkim noćima i prelima. Najveći broj članova udruge trenutno čine studenti Sveučilišta u Zagrebu a osim njih znatan broj su studenti Sveučilišta u Rijeci, Sveučilišta u Zadru te Veleučilišta Nikola Tesla u Gospiću.

Ambicija je trenutnog vodstva okupljanje je što većeg broja mladih i njihova izgradnja na individualnoj i timskoj razini, kroz stručne projekte bliske svim generacijskim skupinama a provedene od strane studenata. Vjerujemo kako je Lika blago i potencijal – prirodom, ljudstvom, kulturom, poviješću i sadašnjošću. Studentski Zbor Gacke uložit će sav svoj trud kako bi mladi naraštaji to bogatstvo spoznali i na njemu izgradili svoju budućnost.

Aktualni predsjednik udruge je Bruno Ćutić.