LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
STUDENTSKE UDRUGE

Klub studenata informacijskih znanosti „Libros“

Klub studenata informacijskih znanosti „Libros“ - Studentski.hr
libros.ffos@gmail.com

Libros je skraćeni naziv našega Kluba studenata informacijskih znanosti. Klub je utemeljen 2003. godine, od strane studenata knjižničarstva s tadašnje Katedre za knjižničarstvo. Danas ga vode studenti Odsjeka za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku.

Danas Klub vode:
Ema Čelebić (predsjednica)
Iva Magušić – Dumančić (potpredsjednica)
Milan Balać (tajnik)

Klub je osnovan u svrhu promicanja knjižničarstva i informacijskih znanosti kao struke. Osim toga, skrbi za ostvarivanje obrazovnih, društvenih, kulturnih i drugih interesa studenata i pomaže studentima u ostvarivanju njihovih prava posredovanjem u komunikaciji između studenata i upravnih tijela sveučilišnih i drugih institucija. Klub djeluje na način da poštuje različitosti stavova, misli i ideja, sloboda izbora, samostalnost organizacije u radu, javnost i demokratičnost mišljenja te odgovornost pojedinca i organizacije za rad.

Libros organizira stručne izlete, putovanja, skupove i seminare te na taj način utječe i na kvalitetu samog studija. Također, sudjeluje u radu Odsjeka za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku te se povezuje i surađuje s drugim studentskim i sličnim organizacijama na Fakultetu, Sveučilištu te šire u Hrvatskoj.
Konkretno, članovi Librosa sudjeluju u organizaciji različitih konferencija. Predstavljaju svoje radove i istraživanja na međunarodnom simpoziju BOBCATSSS, organiziraju te sudjeluju na studentskoj konferenciji InfoDASKA (Dani studenata knjižničarstva), u organizaciji konferencije LIDA (Libraries In Digital Age), međunarodnoj konferenciji PubMet. Libros također u suradnji s Odsjekom za informacijske znanosti organizira Kolokvij Odsjeka na kojem studenti informacijskih znanosti aktivno sudjeluju predstavljajući svoje aktivnosti i putovanja.

Uz sve navedene djelatnosti, Klub izdaje i svoj časopis pod nazivom Libros.

VEZANE VIJESTI