LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Posljedice potresa

U potresu oštećen i odsjek Učiteljskog fakulteta, ništa od nastave i ispita uživo

Zbog potresa koji je pogodio Petrinju oštećen je odsjek Učiteljskog fakulteta, pa će uskoro biti potrebno krenuti sa sanacijom štete.

Zbog potresa koji je pogodio Petrinju oštećen je odsjek Učiteljskog fakulteta, pa će uskoro biti potrebno krenuti sa sanacijom štete.

U potresu koji je prekjučer i jučer, između ostalih mjesta, pogodio i Petrinju oštećen je odsjek Učiteljskog fakulteta ondje. Upitno je, stoga, gdje će se studenti vratiti nakon praznika, prenosi HRT.

Podsjećamo, samo 8 mjeseci ranije u potresu je stradala i zgrada Fakulteta u Zagrebu.

– Nažalost, Učiteljski fakultet u zadnjih 8 mjeseci pretrpio je dvije velike štete. 22. ožujka, kad je bio potres u Zagrebu, teško je oštetio našu središnjicu, a nažalost jučerašnji potres i naš odsjek u Petrinji. Ovdje boravi oko 500 studenata, na različitim studijskim programima, preddiplomskim i diplomskim. Nažalost, zgrada je privremeno neupotrebljiva. Iako izvana izgleda neoštećena, budući da je energetska obnova završena prije godinu dana, nažalost u unutrašnjosti ima oko 1000 kvadrata koji su teško oštećeni. Riječ je o pregradnim zidovima, ali i o nosivim zidovima. – rekao je dekan Učiteljskog fakulteta u Petrinji Siniša Opić za HRT.

Prema njegovim riječima, prije tjedan dana završena je sanacija u središnjici u Zagrebu, no sada im još preostaje obnoviti odsjek u Petrinji:

– Ovo je područje pretrpjelo značajne rane tijekom Domovinskog rata. I sad se dogodilo i ovo. Ovo je najstarija visoka učiteljska škola u Republici Hrvatskoj. Siguran sam da ćemo svi zajedno uključiti prije svega Sveučilište u Zagrebu ili lokalnu samoupravu da pronađu sredstva kako bismo u žurnoj proceduri obnovili zgradu i vratili naše studente.

Prije tri tjedna nastava je prebačena na daljinu, a sve dok zgrada ne bude ponovno uporabljiva i sigurna, studenti neće moći pristupiti ispitima ili nastavi uživo u njoj, baš kao ni nastavnici.
FOTO: UČITELJSKI FAKULTET SVEUČILIŠTA U ZAGREBU