LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koronavirus u Hrvatskoj

Sve više osječkih studenata u izolaciji; još jedan fakultet obustavlja dio kontaktne nastave

Već tri sastavnice osječkog sveučilišta dio su nastave prebacile na daljinu zbog pogoršanja epidemiološke situacije s koronavirusom.

Već tri sastavnice osječkog sveučilišta dio su nastave prebacile na daljinu zbog pogoršanja epidemiološke situacije s koronavirusom.

Nakon Ekonomskog i Pravnog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera zbog pogoršanja epidemiološke situacije obustavlja se dio kontaktne nastave i na Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo. Do obustave će doći samo u zgradi smještenoj na adresi Crkvena 21, i to na razdoblje od dva tjedna, a u ostalim će se nastavnim bazama nastava odvijati prema planu: kontaktno, online ili hibridno.
Vezano: 
Ekonomski fakultet naknadno je obavijestio da su ondje zaražene dvije nastavnice, koje se osjećaju dobro te imaju blage simptome, a osim njih u samoizolaciju je stavljeno 8 kolega i kolegica s kojima su bile u kontaktu. Podsjećamo, zbog pojave virusa na EFOS-u, nastava će se u potpunosti odvijati online do 23. listopada 2020.
 – Pojava koronavirusa prema sadašnjim epidemiološkim saznanjima nije povezana s kontaktima sa studentima. S obzirom na to da su u radu sa studentima poštovane sve epidemiološke mjere (prije svega držanje distance i nošenje zaštitnih maski), nema bojazni da su studenti na Fakultetu došli u kontakt s virusom. Također, kolegice i kolege s potvrđenom zarazom, kao i oni koji su u samoizolaciji, nisu bili u bliskom kontaktu sa studentima. – priopćili su s EFOS-a.
Prema najnovijim podacima osječkog stožera u samoizolaciji je 1777 osoba, od kojih je 355 učenika, studenata i djelatnika škola i fakulteta, a očekuje se porast broja ljudi kojima će biti propisana samoizolacija zbog toga što je u obradi veći broj novozaraženih osoba. Danas je u Osječko-baranjskoj županiji 40 novih slučajeva zaraze.
– Izuzetno je važno striktno poštovati upute epidemiologa, i to od prijavljivanja kontakata preko prihvaćanja mjere samoizolacije do njezina provođenja. Policija redovito provodi kontrolu osoba u samoizolaciji, no daljnje širenje oboljenja najuspješnije će se spriječiti odgovornim ponašanjem građana – priopćio je Stožer. 
FOTO: PIXABAY