LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Akademski uspjeh

Riječko sveučilište dodjeljuje Rektorove nagrade u 5 kategorija

Do 12. travnja u 12 otvorene su prijave za dodjelu Rektorovih nagrada Sveučilišta u Rijeci u 5 kategorija.

Do 12. travnja u 12 otvorene su prijave za dodjelu Rektorovih nagrada Sveučilišta u Rijeci u 5 kategorija.

Sveučilište u Rijeci raspisalo je 5 natječaja za dodjelu Rektorovih nagrada u 2020/2021. akademskoj godini. Dodijelit će se za volontera godine, studentski aktivizam, studentski projekt, studentski stručni/znanstveni/umjetnički rad i za sport.

Student volonter godine

Dobitnik ove nagrade bit će nagrađen s 1000 kuna i tiskanim priznanjem. Student ne smije imati prosjek ocjena niži od 3,5 te treba imati ostvarenih najmanje 100 volonterskih sati. Tekst natječaja dostupan je na poveznici.

Studentski aktivizam

I za ovu kategoriju nagrada je jednaka kao za ranije navedenu, a studenti trebaju u prethodnoj akademskoj godini imati najmanje 30 ostvarenih ECTS bodova, ne smiju biti stegovno kažnjavani te moraju sudjelovati u radu studentskih udruga/organizacija ili u radu sveučilišnog tijela. Više je dostupno ovdje.

Najbolji studentski projekt

Student koji bude nagrađen u ovoj kategoriji dobit će 1000 kuna i tiskano priznanje, baš kao što je to slučaj u prethodnim kategorijama. Treba imati prikupljenih 60 ECTS bodova u posljednje dvije godine, ne smije imati izrečenu stegovnu mjeru, ne smije biti subjekt postupka provedenog sukladno Etičkom kodeksu u kojem je protiv njega donesena konačna odluka te je morao sudjelovati u studentskom projektu u prethodnoj akademskoj godini. Tekst natječaja dostupan je na poveznici.

Stručni/znanstveni/umjetnički rad 

U ovom području dodjeljuju se nagrade za područje biotehničkih znanosti, biomedicine i zdravstva, područje prirodnih i tehničkih znanosti te umjetničkog područja i područja društvenih i humanističkih znanosti. Nagrada je jednaka kao i u prethodnim kategorijama, no ovdje se dijeli na više studenata ako je riječ o radu u kojemu je sudjelovalo više njih. Više informacija moguće je pronaći ovdje.

Sport

Studenti koji će biti nagrađeni s 1000 kuna i tiskanim priznanjem u području sporta trebali su ostvariti značajne rezultate na međunarodnim i/ili domaćim i/ili lokalnim sportskim natjecanjima, odnosno na drugi su način aktivno i uspješno promovirali sport na Sveučilištu u Rijeci u prethodnoj akademskoj godini. Detaljnije je moguće pronaći ovdje.

Prijave na natječaj otvorene su do 12. travnja 2021. godine u 12 sati, a moguće ih je poslati elektroničkim putem prema uputama dostupnima na web-stranici Sveučilišta.
FOTO: UNSPLASH