LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zagrebu

Medicinski fakultet objavio svoje preporuke za održavanje nadolazeće nastave

Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu objavio je preporuke za organizaciju nastave koje je na sjednici donio Dekanski kolegij.

Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu objavio je preporuke za organizaciju nastave koje je na sjednici donio Dekanski kolegij.

Medicinski fakultet u Zagrebu donio je svoje preporuke za održavanje nastave u razdoblju pandemije bolesti COVID-19 uz primjenu protuepidemijskih mjera, vodeći se do sada objavljenim preporukama HZJZ-a i Odluci Vlade RH.
Vezano: Objavljene preporuke za održavanje nastave u vrijeme pandemije; poziva se na solidarnost i kolegijalnost
Praktični oblici nastave izvodit će se na kontaktni način, odnosno uživo uz prisutnost nastavnika i studenata, a predavanja i seminari mogu se, prema preporukama, održavati ili uživo ili na daljinu, ovisno o tome mogu li se ispuniti uvjeti za provođenje protuepidemijskih mjera. Konzultacije je poželjno održavati uživo osim u iznimnim slučajevima. 

Ispiti i druge studijske obaveze organizirat će se kao usmeni ispit i/ili ocjene pisanih referata, ogleda, eseja i seminarskih radova ako se ne budu mogli provoditi uživo. Preporuka je da nastava u susjednim predavaonicama počinje s razmakom od po 10 minuta od predavaonice do predavaonice kako bi se izbjegla gužva na hodnicima te da nastavni sat traje 40 minuta kako bi ostalo vremena za prozračivanje prostora.

U zagrade, naravno, ne smije ulaziti nitko tko ima povišenu temperaturu i/ili druge respiratorne simptome i simptome zaraze koronavirusom, a svi su dužni izmjeriti tjelesnu temperaturu prije dolaska na Fakultet te u slučaju povišene temperature ili pojave drugih simptoma za vrijeme nastave otići kući prethodno obavijestivši o tome prodekana ili pročelnika katedre (telefonom i sl.). Ako student zbog mjere samoizolacije ne bude mogao odraditi praktični dio koji se ne može provesti na daljinu, a koji je obavezan za završetak studija, uvjet pristupanja ispitu ili nekoj drugoj aktivnosti utvrdit će prodekan.

Studenti, nastavnici i ostali djelatnici trebaju u prostorima Fakulteta nositi maske osim kada ona narušava nastavni proces. Umjesto rukavicama, prednost se daje učestaloj higijeni ruku, odnosno njihovu pranju vodom i sapunom. 

Za visokorizične studente ili studente koji žive s visokorizičnim osobama pojedinačno će se razmotriti svaki slučaj kako bi se odlučilo o pohađanju nastave kada su u pitanju takvi studenti.

Detaljnije informacije možete pronaći na poveznici.
FOTO: PIXABAY