LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koronavirus na fakultetima

I nema baš tako malo zaraženih studenata – samo u Splitu ima ih 54

Iako još uvijek navodno nema žarišta, splitsko sveučilište sada bilježi 54 slučaja zaraze koronavirusom među studentima.

Iako još uvijek navodno nema žarišta, splitsko sveučilište sada bilježi 54 slučaja zaraze koronavirusom među studentima.

Iako je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak jučer rekao da ima saznanja o 20 zaraženih studenata u Splitu, čini se da baš i nije tako. Naime, kako doznaje Slobodna Dalmacija, na Sveučilištu u Splitu ukupno je 54 zaraženih studenata

Od ukupnog broja zaraženih 16 je stranih studenata, dok su preostali studenti iz Hrvatske, no to prema odgovoru Sveučilišta i dalje ne znači da negdje postoji žarište. Ondje se svakodnevno prati situacija, za što su zaduženi Povjerenstvo za praćenje COVID-a 19 i COVID-centar.

Nakon sumnje u zarazu, kažu sa Sveučilišta u Splitu za Slobodnu Dalmaciju, slijede testiranje, epidemiološki izvidi i obrada te na kraju izolacija ili samoizolacija. Za studente koji ne mogu otići kući kako bi odradili (samo)izolaciju osiguran je smještaj u mjestu studiranja. Rektor je, također, sastavnicama predložio da od ovog tjedna pa tijekom sljedeća dva nastavu održavaju online.
FOTO: UNSPLASH