LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilišno prvenstvo u košarci

Zagrebački studenti osvojili četverostruku krunu u košarci

Zagrebački studenti osvojili su zlato u muškoj i ženskoj konkurenciji te haklu tri na tri te tako osigurali nastup na europskom prvenstvu.

Zagrebački studenti osvojili su zlato u muškoj i ženskoj konkurenciji te haklu tri na tri te tako osigurali nastup na europskom prvenstvu.

U Puli je prošlog vikenda održana završnica Sveučilišnog prvenstva u košarci.

Zagrebački studenti osvojili su četverostruku krunu - u muškoj i ženskoj konkurenciji te haklu tri na tri.

U ženskoj kategoriji uvjerljivo prvo mjesto osvojile su zagrebačke studentice Anja Škara, Anja Majstorović, Ružica Džankić, Sara Plavljanin, Ana Karaga, Danijela Fuštin, Antonija Jurić, Zrinka Spretnjak, Marina Kalebić, Manda Dalić, Dajana Šarić i Marina Giljanović. U finalu su nadigrale ekipu Sveučilišta u Splitu 81: 53, dok su u igri za treće mjesto studentice Sveučilišta u Osijeku bile bolje od Sveučilišta u Zadru 76:73.

Zagrebački studenti bili su u finalu bolji od Sveučilišta u Osijeku 74:61, dok je u igri za treće mjesto Sveučilište u Splitu pobijedilo Sveučilište u Zadru 92: 87. Za zagrebačku ekipu nastupili su Goran Kragulj, Dorian Ribarić, Filip Tušek, Filip Čulek, Domagoj Matić, Ervin Mujkanović, Matej Levanić, Alan Baričević, Don Tomac, Marko Zadro te Damir Mijić.

U finalu hakla Sveučilište u Zagrebu (Luka Cindrić, Ivan Markusi, Matija Maljić i Grgo Jušić) savladalo je Veleučilište Lavoslav Ružička iz Vukovara rezultatom 12:5. Zagrebačke studentice (Rahela Mikulić, Manda Dalić i Dajana Šarić) pobijedile su Riječke studentice 6:3.

Zahvaljujući četvetrostruki kruni, zagrebački studenti osigurali su sljedeće godine nastup na europskom prvenstvu u Kopru, odnosno u Kragujevcu gdje će se održati hakl.