LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Uzeli stvari u svoje ruke

Zagrebački skejteri sami preuredili skatepark

Saznajte kako su se skejteri iz Zagreba snašli da izgrade skatepark.

Saznajte kako su se skejteri iz Zagreba snašli da izgrade skatepark.

U zapadnom svijetu skoro ni nema grada bez parka za skateboarding, a 2020. ovaj sport ulazi u olimpijski program. Nažalost, Zagreb je izuzetak.

Marin Dundić iz skateboarding kluba ''Shpaolin'' govori kako već deset godina pregovaraju s gradom oko prostora i kako ne traže puno. Grad nema mjesta gdje bi mogli vježbati dok ostali gradovi poput Splita, Osijeka, Varaždina i Rijeke imaju. Gradonačelnik Milan Bandić najavio je izgradnju najboljeg skateparka u Europi, ali od toga nije bilo ništa pa su skejteri uzeli stvar u svoje ruke i uredili park u Vrapču.

FOTO: Facebook

Na kraju Ilice na zemljištu koje je bilo zapušteno uložili su nekoliko desetaka tisuća kuna u park iako postoji mogućnost da bude srušen jer nema dozvole. Skejteri ne znaju čije je zemljište te govore kako nisu imali drugu opciju nego izgraditi park na prostoru koji je zapušten više od 15 godina.

Oko uređenja parka pomogli su im i kolege iz inozemstva, rekao je Ivan Andrić, koji skatea od svoje 11. godine  Iako je jedan od problema da bi mogli ostati bez parka, postoji i drugi problem, a to je zima. Tijekom zime ne mogu vježbati na otvorenom prostoru i tada najviše ljudi odustane. Dundić kaže da ako bi zagrebački skejteri došli na Olimpijske igre, bili bi poput bob-tima s Jamajke.

Možemo se samo nadati da će grad Zagreb cijeniti njihov rad i trud oko svega te im ustupiti prostor.

FOTO: FACEBOOK