LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sportske zanimljivosti

VIDEO: Najčudniji sportovi na svijetu

Svi se mi bavimo, ili poznajemo nekoga tko se bavi rukometom, košarkom pa čak i bejzbolom, ali poznajete li koga tko se bavi quidditchom?

Svi se mi bavimo, ili poznajemo nekoga tko se bavi rukometom, košarkom pa čak i bejzbolom, ali poznajete li koga tko se bavi quidditchom?

Sigurni smo kako je svatko od nas podjednako dobar, a podjednako loš u nekom sportu. Netko voli nogomet, a ne zna što je damin gambit u šahu. Ma ne zna ni tko je dama. Ali za neke od ovih sportova niste ni znali da postoje, zamislite onda koliko bi vam tek trebalo da ih svladate. No, nije nemoguće. Možda baš vi okupite ekipu i zaigrate neki od najčudnijih sportova na svijetu.

1. Quidditch

Ovaj sport nije osnovao muškarac. Osnovala ga je žena. I to plavuša. I to spisateljica. Mislite da je to nemoguće? Pa sjetite se J.K. Rowling. I sad zamislite Harryja Pottera kako leti na onoj metli i hvata onu loptu s krilcima. E, taj vam se sport zove quidditch. A kako mi obični bezjaci ne možemo ni letjeti, a loptica s krilcima još nije patentirana, ostaje nam da trčimo po terenu s metlom među nogama i bacamo loptice u ćoškove terena. Upravo vam je to pravilo quidditcha. Dobro, nije tako jednostavno kao što se čini, ali u principu, to vam je to. Odlučite li se početi baviti ovim sportom, pripazite kako vam se ne bi slomila metla ili, ne daj Bože, kako ne bi nešto slomili metlom.

2. Wife carrying

Ovaj bismo sport mogli nazvati i nošenjem živog tereta. Da, engleski naziv ne laže. U ovom sportu nosiš svoju ženu/curu/strinu/punicu/jetrvu/sestru, koga god. I trčiš. I trebaš stići na cilj prije nego što te ona udavi, ili ne daj Bože uguši ako nije oprala noge prije natjecanja.

3. Chess Boxing

Chess Boxing je upravo ono što mu ime govori. Šah u ringu. Red fizičkih, red psihičkih napora. Kao stvoreno za one s predrasudama o šahu kao o dosadnom sjedećem sportu i boksu kao nasilnoj tuči dvaju mrga. Što je teže – fizička ili psihiča borba? Najbolje da se sami uvjerite.

4. Extreme ironing

Očajne kućanice i kućanićani! Mrsko vam je peglati? Kroz grad idete kao da vas je krava žvakala? Zamislite da umjesto na svom stolcu u sobi, košulju plavu peglate negdje u špilji ili na daski za surfanje ili u klancu i to naglavačke! Junaci ove priče to rade bez po' muke.

5. Toe Wrestling

Godine 1976. u Engleskoj je započeto hrvanje prstima. Doslovno. Nožnim. Pitate se kako? A kao i sve velike priče. Dvojica malo supijanih momaka odlučila su se pofajtati. Skinuli su čarape, digli noge u vis i počeli se hrvati nožnim prstima! Ne vjerujete? Uvjerite se sami. Možete i vi to, u slobodi vlastitog doma. Samo, drugi put upozoravamo na to pranje nogu, da ne biste eliminirali protivnika odmah u startu. Nije cool onda.

6. Bike Polo

Ovaj je sport, za razliku od quidditcha, zaživio i u Hrvatskoj. Iziskuje mnogo napora, dobru opremu i dobru zaštitu. Sve što vam treba nekolicina je prijatelja na biciklima, puno tekućine i ravna tvrda površina. 

7. Elephant Polo

Mislili ste da je Bike Polo ekstreman? Zamislite da morate jahati slona. Zamislite da je oko vas minijaturno krdo slonova i da vam dobace lopticu koju morate jašući ni pet ni šest, nego slona, zabiti u golčić. Vi trenutno zamišljate sport koji se zove, ma vidi čuda, Elephant Polo.

8. Pillow Fight

Ne, ovo nije scena iz američkih filmova za tinejdžere gdje se horda pomahnitalih studentica na prvoj godini faksa potuče jastucima na najvećem studentskom partiju ikad. Dečki bi silno voljeli da je to tako, ali nije. No, kako od dobrog uvijek postoji bolje (ali i gore, no to ovdje nije slučaj), ovo je također ženska borba jastucima. Dečki, slobodno maštajte.

9. Bug Snorkelling

Iliti ronjenje u blatu. Ne znamo jesu li luđi oni koji ovo gledaju ili oni koji ovo zapravo i rade. Živo blato poprimilo je sasvim novu dimenziju.

10. Cheese Rolling

Ako želite dobiti masnice, frakture i prijelome, samo naprijed, ovo je sport za vas. U narodu poznat kao najgluplji sport ikad.

FOTO: PIXABAY