LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski sport

UniSport Finals: u Rovinju odigrane bitke za odličja

Rovinj je i ove godine bio domaćin završnice sveučilišnih sportskih natjecanja, gdje se devet sveučilišta i veleučilišta borilo za medalje u pet sportova.

Rovinj je i ove godine bio domaćin završnice sveučilišnih sportskih natjecanja, gdje se devet sveučilišta i veleučilišta borilo za medalje u pet sportova.

Svibanj je tradicionalno razdoblje održavanja završnice sveučilišnih sportskih natjecanja, odnosno UniSport Finalsa, koje se ove godine održalo od 17. do 19. u mjesecu. Rovinj je kao domaćin ugostio najbolje sportaše devet hrvatskih sveučilišta i veleučilišta u pet sportova – košarci, odbojci, futsalu, tenisu i šahu.

U sportskoj dvorani Gimnasium održano je natjecanje u muškoj i ženskoj košarci, gdje su se zlatom okitili Zagrepčani i Splićanke. U finalu ženske konkurencije košarkašice Sveučilišta u Zagrebu vodile su na poluvremenu deset koševa razlike, ali su Splićanke u trećoj četvrtini preokrenule rezultatom 25 : 9. U zadnjoj su četvrtini Splićanke držale kontrolu te su, usprkos velikoj borbi Zagrepčanki, pobijedile sveukupnim rezultatom 71 : 66. Za brončanu su medalju igrale Osječanke i Zadranke, a na terenu se odvijala napetost dostojna finala. Tijekom utakmice djevojke su konstantno izmjenjivale vodstvo, koje je na kraju pripalo košarkašicama Osijeka, i to samo jednim košem razlike (51 : 50).

I dok su Zagrepčanke izgubile u finalu, muška ekipa njihova sveučilišta osvojila je zlato pobijedivši Sveučilište u Rijeci. Zagrepčani su se Riječanima osvetili za prošlogodišnje finale, a utakmica je završila rezultatom 79 : 69. Bronca je pripala splitskim košarkašima, koji su tijekom cijele utakmice držali čvrsto vodstvo te na kraju pobijedili s 85 : 53.

Sportska dvorana Bale bila je domaćin odbojkašima i odbojkašicama koji su također gledateljima pripremili uzbudljive utakmice. U polufinalu su prošlogodišnje osvajačice zlata, Riječanke, u petom setu uspjele preokrenuti rezultat od 9 : 14 te nadvladati Osječanke za finale. Ondje su bez većih problema pobijedile Sveučilište u Zagrebu osvojivši sva tri seta. Studentice Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku nakon drame u polufinalu dodatno su oslabile te izgubile i u borbi za broncu, gdje su ih nadvladale Splićanke.

FOTO: Unisport.hr

Splićani i Zagrepčani osigurali su finale u futsalu, gdje su odigrali napetu utakmicu u kojoj su splitski igrači šest pogođenih vratnica naplatili porazom od 3 : 1 te je zlato tako otišlo u Zagreb. Osječani su u utakmici za broncu bez većih problema nadvladali TVZ rezultatom 4 : 0. Njihove sugrađanke, futsal igračice Sveučilišta u Osijeku, velikom su pobjedom od 8 : 0 protiv Splićanki osigurale finale, ali su ih ondje pobijedile Zagrepčanke s 3 : 1. U dalmatinskoj borbi za treće mjesto Zadranke i Splićanke prvo su poluvrijeme odigrale neriješeno, nakon čega su se splitske igračice uzdignule i rezultatom 4 : 0 odnijele broncu.

Kod odbojkaša finalna se borba vodila između Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, a zlato su ponovno kući odnijeli Osječani uvjerljivom pobjedom od 3 : 0. Treće je mjesto pripalo Sveučilištu Sjever koje je s 2 : 0 nadvladalo Sveučilište u Splitu.

U tenisu odličja su otišla Tehničkom veleučilištu u Zagrebu i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Zlato je pripalo muškoj ekipi koja je u finalu bila bolja od Zagrepčana, dok se u ženskoj konkurenciji TVZ odlikovao brončanom medaljom. U finalu su se Zagrepčanke pokazale boljima od Osječanki.

Sveučilište u Rijeci dominiralo je u šahu, gdje je muška ekipa osvojila zlato, a ženska broncu, kao i Sveučilište u Zagrebu koje je u obje konkurencije kući odnijelo srebro. Kod djevojaka je zlato pripalo Osječankama, a bronca muškoj ekipi TVZ-a. 

FOTO: UNISPORT