LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Očekuje se više od 10 000 promatrača

Spaladium Arena domaćin gamerskog natjecanja

Od 17. do 20. ožujka 2016. održat će se natjecanje u računalnim igrama. Riječ je o četvrtom Dota Pit i drugom Counter Pit turniru.

Od 17. do 20. ožujka 2016. održat će se natjecanje u računalnim igrama. Riječ je o četvrtom Dota Pit i drugom Counter Pit turniru.

Prvi puta u Hrvatskoj, u splitskoj Spaladium Areni od 17. do 20. ožujka 2016. održat će se natjecanje u računalnim igrama. Riječ je o četvrtom Dota Pit i drugom Counter Pit turniru. Sudjelovat će više od 110 najboljih igrača iz cijeloga svijeta, a prenosit će se na internetu, najavljeno je prošlog tjedna na konferenciji za novinare održanoj u Areni. 

- Split će prvi put ugostiti natjecatelje u eSportu, a u Areni se očekuje 10.000 promatrača iz Hrvatske, regije i drugih zemalja koji će turnire pratiti na velikim led ekranima - rekao je Ivan Marušić, direktor tvrtke One game koja je organizirala natjecanje. 

Također je najavljeno kako će tijekom natjecanja posjetitelji moći isprobati i nove igre na tržištu, a među natjecateljima će biti i mladi Splićanin DamirŠkaričić Adilović, inače profesionalni igrač DOTE II. 

- Moji se roditelji u početku nisu slagali s tim koliko sam gubio vrijeme na računalu, no nastavio sam gurati svoje i sada su zadovoljni - kazao je Damir i dodao da je zahvaljujući igricama bio u mnogim zemljama.


Ovo je prvo takvo eSport natjecanje u Hrvatskoj koje ima međunarodni karakter, a prema očekivanjima organizatora, prijenos na internetu trebalo bi pratiti više od 100 milijuna gledatelja.

FOTO: FACEBOOK