LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Završeno prvo izdanje biciklističke utrke kroz Hrvatsku

Poljak Maciej Paterski osvojio Tour of Croatia

Prvu biciklističku utrku kroz Hrvatsku – Tour of Croatia, nakon pet iscrpljujući etapa, osvojio je član ekipe CCC Sprandi Polkowice Maciej Paterski.

Prvu biciklističku utrku kroz Hrvatsku – Tour of Croatia, nakon pet iscrpljujući etapa, osvojio je član ekipe CCC Sprandi Polkowice Maciej Paterski.

Pobjednik posljednje 5. etape, a ujedno i ukupni pobjednik prvog izdanja međunarodne utrke Tour of Croatia, poljski je biciklist Maciej Paterski iz momčadi CCC Sprandi Polkowice. Poljak je ujedno pokupio i sve ostale nagrade koje su bile na raspolaganju – osim kockaste majice za ukupnog pobjednika, Paterski je osvojio plavu majicu za sprinterskog, odnosno bodovnog prvaka, i zelenu majicu za najboljega brdskog biciklista. Također, Paterskijeva momčad CCC Sprandi uzela je i ekipni naslov. Jedina nagrada koja nije dospjela u njegovo vlasništvo jest ona za najboljega mladog vozača –ponio ju je 20-godišnji Edward Rivasi.

Pobjeda Poljaka nije dolazila u pitanje, i to još nakon pobjede u trećoj i najtežoj „kraljevskoj etapi“ voženoj od Plitvica do vrha uspona na Učku. Od hrvatskih vozača, najbolji plasman ostvario Je Emanuel Kišerlovski koji je zadržao sedmu poziciju u ukupnom poretku. Matija Kvasina nastup je okončao na 12. mjestu ukupnog poretka, dok su se u 30 najboljih našla još dvojica naših biciklista – Radoslav Rogina i Josip Rumac.

Tour of Croatia poslužio je kao idealna promocija hrvatskih prirodnih ljepota, a na HRT-u i Eurosportu gledalo je više od 15 milijuna gledatelja. Utrka je prolazila duž jadranske obale, Istre i unutrašnjosti Hrvatske, uključujući nacionalne parkove Krku i Plitvice te tri parka prirode – Biokovo, Velebit i Učku.

FOTO: FLICKR