LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tiranija na Maksimiru

Navijaču zabranili ulaz na tribinu zbog "nedozvoljene" majice

Navijaču Dinama klub bi trebao, nakon donesene presude, isplatiti pet tisuća kuna odštete.

Navijaču Dinama klub bi trebao, nakon donesene presude, isplatiti pet tisuća kuna odštete.

Tomislav Rukavina na Maksimir je na derbi između Dinama i Rijeke prošle godine otišao kao i na svaku drugu utakmicu dosad. Kupio je kartu i redari nisu kod njega pronašli nedozvoljene predmete. No, njegov dress code nije im se svidio.  

Rukavina je, naime, nosio majicu sa znakom u kojem se nalazila prekrižena karikatura Zdravka Mamića. Zbog toga je udaljen sa stadiona i nije mogao gledati utakmicu, iako je platio kartu.

Navijač je odlučio od Dinama tražiti naknadu štete, jer je smatrao da su mu ugrožena neka osnovna prava. Bio je u pravu. Općinski sud u Zagrebu odlučio je da su Rukavini uskraćena neka osnovna demokratska prava. Na majici se nalazila karikatura javne osobe, koja se često pojavljuje u medijima i također slobodno iznosi svoja mišljenja. 

– Karikatura nije namjenjena širenju mržnje, već izražavanju neslaganja s načinom na koji Zdravko Mamić vodi klub. U demokratskim zemljama pravo je svakog građana da izrazi svoje mišljenje, dok se god time ne ugrožavaju prava drugih. – zakjučila je sutkinja Nives Šimunović.

GNK Dinamo trebao bi Rukavini, nakon donesene presude, isplatiti odštetu od pet tisuća kuna

FOTO: POSKOK.INFO