LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Natjecanje u vaterpolu Sveučilišta u Zagrebu

Kineziološki i Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet imaju zlatne vaterpoliste i vaterpolistice

Vaterpolsko natjecanje Sveučilišta u Zagrebu održalo se u 2 tjedna, a zlatom su se okitili vaterpolisti Kineziološkog fakulteta te vaterpolistice s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta.

Vaterpolsko natjecanje Sveučilišta u Zagrebu održalo se u 2 tjedna, a zlatom su se okitili vaterpolisti Kineziološkog fakulteta te vaterpolistice s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta.

Kao što smo već pisali, ovogodišnje natjecanje u vaterpolu održalo se u 2 tjedna - od 10. do 21. ožujka na bazenima u Utrinama. 

Natjecanje je otvoreno prvim kolom u muškoj konkurenciji 10. ožujka. Iako je inicijalno bilo prijavljeno 10 ekipa, čak su tri doživjele diskvalifikaciju zbog nedolazaka ili drugih razloga, a to su FPRZ, PMF i FSB. U skupini A bile su ekipe Pravnog fakulteta, VERN-a i Medicinskog fakulteta. Skupinu B činili su Kineziološki fakultet, Ekonomski fakultet, Tehničko veleučilište Zagreb te FER. Nakon nepotpunih 5 kola, 19. ožujka susrele su se po dvije najbolje momčadi iz obje skupine. Polufinalne parove činili su Pravni fakultet i Ekonomski fakultet te Kineziološki fakultet i VERN. U finale su prošle ekipe EF-a i KIF-a, koje su se susrele i ranije. Taj je susret u skupinama završio neriješeno - 8:8. Ovo je bila prilika da se pokaže tko je zapravo jači i smireniji u završnici. Utakmica je otišla na stranu Kineziološkog fakulteta, a ekonomisti su se morali zadovoljiti srebrom. U utakmici za treće mjesto VERN je slavio nad pravnicima te uzeo broncu.

POLUFINALE

PF - EF   7:8
VERN - KF   9:13

FINALE

EF - KF    8:12

ZA TREĆE MJESTO

PF - VERN   7:10

Natjecanje u ženskoj konkurenciji nije bilo pretjerano bogato utakmicama jer su se prijavile samo 3 ekipe. Sve utakmice odigrale su se u četvrtak, 20. ožujka. Najbolja ekipa su studentice Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta koje su uvjerljivo slavile u obje utakmice, protiv Tekstilno-tehničkog fakulteta (8:1) i Grafičkog fakulteta (13:3). Drugo mjesto zauzele su grafičarke koje su pobijedile kolegice s TTF-a 4:3.

ERF - GRAF   13:3
TTF - ERF   1:8
GRAF - TTF   4:3

FOTO: ZAGREBAČKI SVEUČILIŠNI SPORTSKI SAVEZ