LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kampus Borongaj

Kampusijada započela proces prijava natjecatelja: Čak 15 disciplina ove godine

Pravo natjecanja imaju svi studenti grada Zagreba, bez obzira bave li se profesionalno ili amaterski navedenim sportovima.

Pravo natjecanja imaju svi studenti grada Zagreba, bez obzira bave li se profesionalno ili amaterski navedenim sportovima.

Kampusijada, sportsko natjecanje studenata grada Zagreba, ove se godine održava 28. svibnja na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj.

Danas su krenule prijave za čak 15 disciplina.

Pravo natjecanja imaju svi studenti grada Zagreba, bez obzira bave li se profesionalno ili amaterski navedenim sportovima.

Prijaviti se možete klikom na željeni sport, nakon kojega će se otvoriti online obrazac.

Za sva ostala pitanja uputite se na službenu stranicu Kampusijade ili pošaljite mail na kampusijada2014@gmail.com.

Prijave za povlačenje užeta, skakanje u vreći, obaranje ruku, nošenja jajeta u žlici i kviz znanja odvijat će se na licu mjesta.

PRAVILA IGRE

Kampusijada je projekt pokrenut 2009. godine na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj. Prvu Kampusijadu organizirao je Studentski centar u Zagrebu u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu, Hrvatskim studijima, Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom te Fakultetom prometnih znanosti. Ova manifestacija realizirana je kao tjedan kampusa, te se kao takva održala od 16. do 23. svibnja. 16. svibnja održana je akcija čišćenja kampusa u kojoj su sudjelovali zaposlenici triju fakulteta, kampusa i restorana Borongaj, kao i studenti. Sljedeći dan su počeli događaji u organizaciji studenata: buvljaci, tribine, kulturni i sportski događaji. Posljednjeg dana Kampusijade bili su promovirani fakulteti na Kampusu, a održao se i glazbeni program na kojemu su izvođači bili studenti i profesori.

Kampusijada 2010. godine održala se također na ZUK Borongaju, gdje su se ekipe opet istaknule u sportskim natjecanjima, a najboljim studentima simbolično su podijeljeni nagradni paketi u obliku vojne hrane. Kampusijada 2011. godine bila je zakazana za 10. lipnja te godine

S obzirom kako se s vremenom studentski život u kampusu vratio u kolotečinu, studentski zborovi tri fakulteta (ERF, FPZ, Hrvatski studiji) odlučili su ove godine pokrenuti ovaj događaj koji dokazao kako su studenti zainteresirani provesti barem jedan dan na otvorenom prostoru bez interneta i mobitela.

Kampusijada 2014. održala se 29. svibnja 2014. godine, a primarni fokus stavljen je na sportsko-natjecateljski karakter manifestacije. U sportu se moglo natjecati u devet disciplina: nogomet, košarka, odbojka, stolni tenis, turnir u beli, turnir u šahu, graničar, skakanje u vreći i povlačenje užeta. Na natjecanju su mogli sudjelovati svi studenti Sveučilišta u Zagrebu, a za pripremu i realizaciju pobrinuli su se vrijedni studenti volonteri.

Kampusijada 2015. održat će se 28. svibnja 2015. godine, a uz devet postojećih disciplina, organizacijski odbor uveo je i neke nove sportove u kojima se studenti imaju prilike natjecati: obaranje ruku, nošenje jajeta u žlici, trčanje, biciklizam i stolni nogomet.

FOTO: KAMPUSIJADA