LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Univerzijada u korejskom Gwangjuu

Hrvati se s tri srebra vraćaju s Univerzijade

Uspjeh za hrvatski sport činjenica je da se malena hrvatska delegacija od 23 člana iz Južne Koreje vraća s tri srebrne medalje, što nije uspjelo ni zemljama koje su brojile puno više predstavnika.

Uspjeh za hrvatski sport činjenica je da se malena hrvatska delegacija od 23 člana iz Južne Koreje vraća s tri srebrne medalje, što nije uspjelo ni zemljama koje su brojile puno više predstavnika.

Ljetna univerzijada završila je svečanom ceremonijom u korejskom gradu Gwangjuu. Hrvatsku je predstavljalo dvadeset i troje sportaša u ukupno pet sportova − veslanje, atletika, gimnastika, judo i taekwando. Hrvatski su predstavnici na natjecanju osvojili tri srebrne medalje, jednu u judu i dvije u taekwondou.

Judašica Andrea Bekić osvojila je prvo srebro za Hrvatsku u kategoriji do 57 kilograma. Srebro su također osvojile taekwondašice Lucija Zaninović u kategoriji do 49 kilograma i Iva Radoš u kategoriji do 73 kilograma.

Mlad osječki gimnastičar Anton Korosteljev na parteru je došao do priznanja novog gimnastičkog elementa. Čim ga uspješno izvede na idućem natjecanju, nosit će njegovo ime. Time će se pridružiti Tini Erceg i Mariju Možniku čiji elementi već nose njihova imena.

Gimnastičari su na Univerzijadi nastupili prvi. Uz spomenutog Korosteljeva na parteru Hrvatsku su predstavljali Anton Kovačević u preči i Matija Baron, Kristijan Vugrinski i Leonardo Kušan na konju s hvataljkama. Nitko od gimnastičara nije došao do finala.

Uz srebrnu Andreu Bekić u judu su nastupale i Tena Šikić (do 52 kilograma) i Brigita Matić (do 78 kilograma) koje su obje zauzele peto mjesto. Ana Kokeza u kategoriji do 63 kilograma svoj nastup je završila nakon dvije pobjede i dva poraza.

Srebrna medalja na Univerzijadi
 
Foto: Univerzijada Gwangjuu 2015
 

Najviše sportašica i sportaša nastupilo je u taekwondou - čak devet. Marko Strusa zauzeo je 29. mjesto. Luka Horvat poražen je u prvoj borbi kategorije do 80 kg od strane kasnijeg vice-prvaka, dok je Bruno Rezo nakon pobjede u prvoj borbi porazom u drugoj zaključio svoj nastup u kategoriji do 63 kg. Šesnaestina finala bila je nepremostiva prepreka i za Marka Mutaka (do 74 kg), unatoč dvjema pobjedama koje su prethodile porazu, kao i za Marinu Sumić koja je poražena od strane domaće predstavnice u prvoj borbi. Sestra naše osvajačice srebrne medalje, Ana Zaninović, zbog ozljede bila je primorana predati prvu borbu protiv Indonežanke Mariske Halinde, a Deni Andrun Razić (do 63 kg) tijesno je poražen u šesnaestini finala s rezultatom 11:12 nakon pobjede u svojoj prvoj borbi.

Marijan Filipović i Dino Rupčić u dvojcu na pariće plasirali su se u B finale u kojem su zauzeli deseto mjesto u utrci na 2000 metara.

Velik broj hrvatskih predstavnika na ovogodišnjoj Univerzijadi tek je na početku sportske karijere. Nastup na studenstkim svjetskim igrama poslužit će im kao veliko iskustvo. Uspjeh za hrvatski sport činjenica je da se malena hrvatska delegacija od 23 člana iz Južne Koreje vraća s tri srebrne medalje, što nije uspjelo ni zemljama koje su brojile puno više predstavnika.

FOTO: UNISPORT.HR