LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Velika nagrada Velike Britanije

Hamiltonu pobjeda nakon uzbudljive utrke

Britanac je upisao svoju treću pobjedu na domaćoj stazi „Silverstone“.

Britanac je upisao svoju treću pobjedu na domaćoj stazi „Silverstone“.

Britanac Lewis Hamilton, aktualni svjetski prvak, pobijedio je na utrci za VN Velike Britanije. Momčadski kolega Nico Rosberg završio je na drugom, a Ferrarijev vozač Sebastian Vettel na trećem mjestu.

Williamsovi vozači Massa i Bottas odmah na početku prestigli su Mercedesove Hamiltona i Rosberga, i to zahvaljujući odličnom startu. Njihovo vodstvo trajalo je do prvih ulazaka u boksove kojima je Mercedesova momčad nadoknadila zaostatak, a Hamilton izbio na prvo mjesto. Novi zapleti, zajedno s laganom kišom, došli su 36. krugu. Situaciju su iskoristili Hamilton i Rosberg koji su učvrstili prve dvije pozicije, ali i Vettel koji je prestigao i Massu i Bottasa.

Kvyat je osvojio šesto mjesto, a Hulkenberg je završio sedmi. Raikkonen je u 39. krugu prerano prešao na intermediate gume, zbog čega je završio tek na osmom mjestu. Deveti je bio Perez, a krug osvajača bodova – osvojivši svoj prvi bod ove sezone – zatvorio je Fernando Alonso.

lewis.pokal
 
FOTO: Twitter
 

Hamilton je ovom pobjedom u ukupnom poretku povećao svoju prednost ispred Rosberga. Hamilton ima 194, a Rosberg 177 bodova. Treći je Vettel s osvojenih 135 bodova.

Felipe Massa, koji je 20 krugova bio u vodstvu, trinaest je puta startao utrku u Silverstoneu, a danas je prvi put imao priliku biti na vodećem mjestu. S druge strane, Hamilton je ovom utrkom ostvario rekord od 18 uzastopnih utrka u kojima je bio u vodstvu barem jedan krug. Prijašnji rekord držao je Jackie Stewart.

FOTO: FIA.COM