LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prva trenerica u NBA ligi

Becky Hammon u Las Vegasu ispisala povijest

Pomoćna trenerica San Antonio Spursa i bivša all-star košarkašica, Becky Hammon, postala je prva trenerica u povijesti koja je vodila momčad u NBA ljetnoj ligi.

Pomoćna trenerica San Antonio Spursa i bivša all-star košarkašica, Becky Hammon, postala je prva trenerica u povijesti koja je vodila momčad u NBA ljetnoj ligi.

Becky Hammon je na utakmici NBA ljetne lige između San Antonio Spursa i New York Knicksa ušla u povijest kao prva glavna trenerica jedne NBA momčadi.

Rušenje barijera nije nikakva novost za Hammon koja je prije četiri godine postala i prva pomoćna trenerica u povijesti svih četiri glavnih američkih sportskih udruženja (NBA, NHL, MLB, NFL).

- Nije važno jeste li muškarac ili žena. To je ista pozicija, isti pick-and-roll, ista obrana i sve taktičke stvari. Ona je sigurna u svoje znanje i način na koji sagledava igru s pozicije razigravača. Dobro je da je s nama. Daje nam novu perspektivu koju prije nje nismo imali. – rekao je glavni trener Spursa, Gregg Popovich, o Hammon za New York Post.

Hammon ulazi u svoju drugu sezonu kao pomoćna trenerica u Spursima. Bivša zvijezda WNBA provela je 16 sezona igrajući za New York i San Antonio, tako da se činilo prikladnim da joj I trenerski debi bude protiv Knicksa.

- Što se mene tiče, uvijek je važno gledati širu sliku. Mi želimo osigurati da kada i vaša žena ili kćer idu na razgovor, dobiju istu mogućnost kao i muškarci. To je za mene šira slika. To je veći cilj. Bilo da je u pitanju košarka, vojska ili poslovno okruženje, mi želimo da su tamo prisutne i žene. – istaknula je Hammon.

Spursi su u prvoj utakmici pod vodstvom trenerice Hammon poraženi od Knicksa 78-73. U ljetnoj ligi Spursi će odigrati još četiri utakmice u Las Vegasu - sasvim dovoljno da bivša all-star WNBA upiše i svoju prvu pobjedu u ovom natjecanju.  

FOTO: WIKIPEDIA.COMMONS