LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Copa America ulazi u završnicu

Argentina i Čile u finalu

Za treće mjesto igrat će gubitnici u polufinalnim susretima – Peru i Paragvaj.

Za treće mjesto igrat će gubitnici u polufinalnim susretima – Peru i Paragvaj.

Završeni su polufinalni susreti ovogodišnje Copa Americe. Natjecanje je tako došlo do svog krajnjeg, ali i najzanimljivijeg dijela. U finalu će snage odmjeriti domaćini i Argentina, dok će se za treće mjesto boriti Peru i Paragvaj. 

U prvom polufinalnom susretu Čile je protiv vrlo dobrog Perua opet izvukao sumnjivu pobjedu. Već u 20. minuti Peru je ostao s igračem manje. Zambrano je pocrvenio nakon što je udario protivničkog igrača Charlesa Aranguiza u leđa. Do poluvremena su Čileanci osigurali vodstvo. Eduardo Vargas pospremio je u gol loptu Sancheza koja se odbila od vratnice za 1:0. 

U drugom poluvremenu stoper Čilea Gary Medel je, u želji da očisti jedan centaršut, poslao loptu u vlastitu mrežu za izjednačenje rezultata. Na novo vodstvo Čileanci nisu dugo čekali. Jedna izgubljena lopta Perua na centru dokotrljala se do Vargasa, koji je odmjerenim udarcem s 25 metara poslao domaćine u finale natjecanja. 

U drugom polufinalnom susretu Argentina je opravdala status favorita. Ekipa Tate Martina na papiru je daleko najjača reprezentacija na ovom natjecanju. Ipak, Argentinci svoju moć na ovom turniru nisu pretjerano iskazivali, kao da nisu igrali punom snagom. Sinoć su, na nesreću Paragvajaca, pokazali svoje pravo lice.

Šest komada odsjelo je u paragvajskoj mreži. Načeo ih je stoper Rojo centarforskom reakcijom na ubacivanje Messija. Katastrofu Paragvaja najavio je Pastore golom na Messijevu asistenciju. Lucas Barrios smanjio je rezultat na 2:1 prije poluvremena.

U drugom dijelu Angel Di Maria bio je koban za Paragvajce. Najprije je u 47. minuti zabio na Pastoreovu asistenciju za 3:1, a samo šest minuta kasnije za velikih 4:1. Agoniju Paragvaja povećali su svojim golovima Sergio Aguero i Gonzalo Higuain.

 Finale je na rasporedu u subotu u 22:00, dok se utakmica za treće mjesto igra istog dana u 1:30.

FOTO: FACEBOOK