LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
razgovarajmo o karijeri (7)
← POVRATAK NA ČLANAK

„Predrasude postoje za svaki fakultet, no one vezane uz ekonomske fakultete učestalije su”

Iva Mikić diplomirana je ekonomistica koja je nakon 12 dana od obrane diplomskog rada dobila posao u struci. Porazgovarali smo s njom o njezinim dotadašnjim aktivnostima tijekom studija koje su uistinu brojne, ali i o predrasudama s kojima se susrela tijekom studija.

S fakulteta u ordinaciju: „Iz prve ruke mogu reći da je neopisiv osjećaj nekome spasiti život”

Mihael Plosnić diplomirani je liječnik iz Splita koji je sa samo 24 godine počeo liječiti najteže tegobe i bolesti pacijenata. S njime smo porazgovarali o dosadašnjim iskustvima i predrasudama s kojima se susreo kao mladi liječnik.

Mlada nastavnica matematike: „Neka djeca u meni vide uzor, podršku, a neki i prijateljicu”

Monika Pintarić mlada je nastavnica matematike. Porazgovarali smo s njom o dosadašnjem iskustvu rada u školi, ali i o nedostatku nastavnika navedenog kadra i problematici zapošljavanja nestručnih osoba na njihovo radno mjesto.

Donedavna studentica o poslu u svijetu medija: „Obavezno iskačite iz komfort-zone!”

Ana Mitar s nama je podijelila svoj put do karijere u medijima, detaljnije nam je objasnila pozitivne i negativne strane njezina posla, nošenje sa stresom, ali i naglasila potrebne vještine, motivaciju i savjete kako se progurati u karijeri nakon fakulteta i dospjeti do položaja o kojem sanjamo.

Ognjen Milovanović: „Od umjetničkih fakulteta možeš uzeti 5 ili 85 posto”

Ognjen Milovanović mladi je glumac koji je nedavno diplomirao na Akademiji dramskih umjetnosti. U sklopu serije članaka „Razgovarajmo o karijeri” razgovarali smo s njime o životu na ADU, (ne)jednostavnosti pronalaska posla i povijesti njegova nadimka.

„Šteta je ne iskoristiti dane prilike jer svakog poslodavca zanima što znaš raditi, a ne koliki ti je prosjek ocjena”

Željka Jeličanin magistrirala je kroatistiku i pedagogiju, a tijekom studija bavila se različitim aktivnostima koje su je dovele do toga da postane lektorica na poznatom hrvatskom portalu. U našoj seriji članaka „Razgovarajmo o karijeri” otkriva o kojim je projektima riječ i kako su oni utjecali na razvoj njezine karijere.

INTERVJU: Od završetka studija pedagogije do posla u struci u samo 10 dana

Iako mnogi s podsmijehom gledaju na društvene i humanističke znanosti i njihove šanse za poslom, naša sugovornica Ana pravi je primjer kako se svaki trud isplati, a svoje iskustvo otkrila nam je u sklopu serije članaka Razgovarajmo o karijeri.