LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Povratak legendarnog poglavice Apača

„Winnetou“ se ponovno snima u Hrvatskoj

U kolovozu počinje snimanje kultnog njemačkog filma o legendarnom poglavici Apača, Winnetouu. Film će imati tri nastavka, a počet će se prikazivati na Božić 2016. godine.

U kolovozu počinje snimanje kultnog njemačkog filma o legendarnom poglavici Apača, Winnetouu. Film će imati tri nastavka, a počet će se prikazivati na Božić 2016. godine.

Čuveni poglavica Apača ponovno dolazi u Hrvatsku! U našoj netaknutoj prirodi ponovno će se snimati nova tri filma o junaku iz romana Karla Maya „Winnetou“.

Filmovi o Winnetouu snimat će se na lokacijama od kojih su neke zahvaljujući tom filmu postale dodatno popularne, a to su Paklenica, Plitvička jezera, Krka, Velebit, kanjoni Zrmanje, Vrlika i druge.

Nijemci u pripremi imaju tri filma koje će razdijeliti u šest nastavaka serije. Od 1962. do 1968. snimljeno je deset filmova o Winnetouu. Kako su Nijemci bili zaluđeni svim dosadašnjim nastavcima, uvjereni smo da će i ovi najnoviji izazvati veliki interes u Nijemaca, a i Hrvata.

Naziv prvog dijela bit će „Winnetou i njegov prijatelj Old Shatterhand“. Taj bi nastavak trebao ispuniti nostalgiju prema romanima Karla Maya. Drugi dio, „Winnetou i blago Srebrnog jezera“, prikazat će odlazak glavnog junaka. Zanimljivo je da će se uvesti ljubavna veza između bjelokošca Old Shatterhanda i Nsho-Chi, koja će se provlačiti kroz sva tri filma.

Ime glumca koji će utjeloviti Winnetoua još je nepoznato, no sa sigurnošću se zna da će ostale glavne uloge, poput Old Shatterhanda, igrati zvijezde najgledanije njemačke televizijske serije „Tatort“. U prijašnjim je filmovima glavnog junaka glumio Pierre Brice.

Producent Christian Becker rekao je kako ova tri filma neće biti klasična prerada, već će to biti nova priča zasnovana na dobro poznatim junacima. Redatelj Philipp Stölzl objasnio je potrebu za ponovnim snimanjem ovog kultnog filma:

– Pitaju me zašto to radimo danas. Središnja je tema filma prijateljstvo između Winnetoua i Old Shatterhanda, ljudi iz dviju različitih i u to vrijeme neprijateljskih kultura. Njihovo prijateljstvo nadilazi kulturne ratove, to je središnja poruka i potreba da se priču još jednom ispriča. S jedne je strane to pustolovina, s druge umjereni prikaz genocida nad Indijancima a s treće strane bajka.

Snimanje filma počet će u kolovozu i trajat će četiri mjeseca. Finalni uradak počet će se prikazivati na velikim ekranima oko Božića 2016. godine

FOTO: FACEBOOK