LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Predstavljanje dalmatinske baštine

Splićani organiziraju 7. po redu Festival studentskih klapa

Osam mladih klapa predstavit će jedan od najutjecajnijih simbola Dalmacije na sedmom izdanju Festivala studentskih klapa koji organizira Udruga studenata grada Splita.

Osam mladih klapa predstavit će jedan od najutjecajnijih simbola Dalmacije na sedmom izdanju Festivala studentskih klapa koji organizira Udruga studenata grada Splita.

Ove će se godine održati 7. po redu Festival studentskih klapa u prostorima Kina Studentskog centra u Zagrebu. Zakazan je za 23. ožujka u 20:30.

Festival već sedmu godinu zaredom pruža studentima priliku da budu dio kulturnog događaja predstavljanja dalmatinske baštine. Svi zainteresirani za ovakav oblik glazbe pozvani su pokazati svoj talent i Zagrebu predstaviti jedan od najutjecajnijih simbola Dalmacije – klapsko pjevanje.

Manifestaciju je 2013. pokrenuo prvi predsjednik Udruge studenata grada Splita Luka Štambuk. Tada je održana u prepunoj kinodvorani u sklopu Studentskog doma Stjepan Radić. Zbog velikog interesa i rastućeg broja klapa festival se prošle godine preselio u prostorije Kina SC-a gdje je čak osam klapa oduševilo više od 800 posjetitelja, uz revijalni nastup KUD-a Jedinstvo i TZ-a Gaj.

Ovog puta predstavit će se osam mladih klapa koje će ocjenjivati sam vrh klapskog i glazbenog svijeta: Vedran Bonačić, Terezija Kusanović i Dražen Kurilovčanin. Publiku će još jednom zabaviti splitski KUD Jedinstvo, a druženje se nastavlja na domjenku i after-partyju u klubu Hangar. Događaj ponovno podražavaju Sveučilište u Zagrebu, Studentski zbor Sveučilišta, Swanky Mint Hostel, UBER i drugi.

FOTO: Z. MATUTINOVIĆ