LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Filmska premijera

Romantični dokumentarac o Leonardu Cohenu i Marianne Ihlen premijerno na Impulseu

Nikada viđene snimke koje su snimili Broomfield i legendarni dokumentarist D. A. Pennebaker na poseban način vrlo vjerodostojno prikazuju portret idiličnog boemskog života 60-ih godina prošlog stoljeća.

Nikada viđene snimke koje su snimili Broomfield i legendarni dokumentarist D. A. Pennebaker na poseban način vrlo vjerodostojno prikazuju portret idiličnog boemskog života 60-ih godina prošlog stoljeća.

U sklopu sedmog izdanja Impulse Festivala, 5. travnja u 21:00 na veliko platno riječkog Art-kina stiže nova premijera – Marianne & Leonard: Words of Love. Riječ je o najosobnijem i ujedno najromantičnijem filmu u bogatoj dokumentarističkoj karijeri Nicka Broomfielda.

Priča započinje na grčkom otoku Hydra 1960. godine gdje su Leonard Cohen, tada još uvijek nepoznati pisac fikcije, i Marianne Ihlen, samohrana majka s mlađim sinom, postali dio zajednice umjetnika, pisaca i glazbenika emigranata. Nikada viđene snimke koje su snimili Broomfield i legendarni dokumentarist D. A. Pennebaker na poseban način vrlo vjerodostojno prikazuju portret idiličnog boemskog života 60-ih godina prošlog stoljeća. Bilo je to vrijeme koje je ostavilo trajan trag i na protagoniste, čije će prijateljstvo trajati još pedeset godina prije njihove smrti 2016. godine

Ulaznice su u redovnoj prodaji po cijeni od 25 kuna, dok članovi Filmskog kluba plaćaju 20 kuna. Moguće ih je kupiti na blagajni Art-kina sat vremena prije prve projekcije i na platformi Ulaznice.hr.

Sedmo izdanje Impulse Festivala održava se od 30. ožujka do 5. travnja 2020. u Rijeci. Riječ je o klupskom boutique festivalu koji spaja gradske lokacije s misijom promocije dobre glazbe. Događanja koja se odvijaju tijekom trajanja festivala kroz različite medije tematiziraju glazbu, koja je okosnica i poveznica festivala, u duhu čega je i slogan – glazba je svugdje. Zajedničku organizaciju festivala potpisuju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci, a za vizualni identitet festivala zaslužan je dizajnerski studio Radnja iz Zagreba. Festival sufinanciraju Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Rijeka – Odjel za kulturu, Sveučilište u Rijeci i Zaklada Kultura nova.

FOTO: AVIVA LAYTON