LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kazališne izvedbe

Na premijeru „Hamleta za svakoga” u &TD stiže i autor Sebastian Seidel

Na hrvatskoj premijeri glazbene komedije koja ispituje komercijalno prihvatljive kazališne formate, a koja je ujedno 20. jubilarna svjetska premijera teksta „Hamlet for you”, bit će i autor Sebastian Seidel.

Na hrvatskoj premijeri glazbene komedije koja ispituje komercijalno prihvatljive kazališne formate, a koja je ujedno 20. jubilarna svjetska premijera teksta „Hamlet for you”, bit će i autor Sebastian Seidel.

Premijera predstave Hamlet za svakoga u režiji Lovre Krsnika održat će se 28. svibnja u 21:00 u Polukružnoj dvorani Teatra &TD. Reprizne izvedbe na rasporedu su 29. i 30. svibnja u isto vrijeme. 

Na hrvatskoj premijeri, koja je ujedno 20. jubilarna svjetska premijera teksta Hamlet for you, bit će i autor Sebastian Seidel.

Žanrovski najbolje opisana kao glazbena komedija, predstava je to koja različitim izvedbenim iskazima ispituje komercijalno prihvatljive kazališne formate problematizirajući kontekst kazališta u okruženju sveprisutne i galopirajuće estradizacije kulture danas. Zbog toga izvedbeno Hamlet for you preuzima na sebe zadatak biti predstavom koja nužno mora zaraditi i time naizgled umjetničke razloge svjesno podređuje egzistencijalnim.

Problem preživljavanja umjetnika tako postaje važna tema unutar koje se odabranim scenama najpoznatijeg Shakespeareova komada želi pod svaku cijenu udovoljiti publici te razotkriti pozadinsku intimnu ljubavnu priču protagonista. Ispreplitanjem prizora privatnog i dramskog u intenzivnoj glumačkoj suigri sukobljavaju se njihova različita glumačka stremljenja i njihovi prvotni odnosi i pristupi. Nižu se sve besmisleniji prekidi kontinuiteta izvedbe, opetovano je dovodeći u stanje vlastite ugroze. No, upravo u trenutku kad više nemaju što izgubiti, glumački impulsi slobode dolaze na vidjelo.

Predstavu izvode Tea Šimić, Zoran Pribičević i Dino Seferović, za autorsku glazbu zaslužan je Dino Seferović, za scenografiju Marijana Gradečak, a Slavica Motušić za kostimografiju.

FOTO: LUKA DUBROJA