LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Natječaj „Zlatna lubenica“

Mladi autori i kolektivi dobivaju priliku sudjelovati na Media Mediterranea festivalu

Natječaj je otvoren za osobe mlađe od 35 godina i one koji su diplomirali prije manje od pet godina, a primat će se radovi na temu digitalne romantike.

Natječaj je otvoren za osobe mlađe od 35 godina i one koji su diplomirali prije manje od pet godina, a primat će se radovi na temu digitalne romantike.

U dobu u kojemu živimo digitaliziranje postaje dio svakodnevice: zanimljivo je, olakšava život, ponekada nasilno ulazi u sve njegove sfere, ali neophodno je za nošenje sa stvarnošću. Zbog toga se sve češće javlja digitalna romantika – čežnja za prošlim, nepovratnim; način tretiranja nove paradigme medija kroz prizmu starih. Isprepliće se s pojmom post-Internet art koji označava prelazak digitalnog u domenu realnog te otvara mnoge mogućnosti autorima koji se bave suvremenom umjetnošću, novim medijima i inovativnim umjetničkim praksama. Upravo je za njih otvoren natječaj Zlatna lubenica.

Najuspješniji pojedinačni autori ili umjetnički kolektivi koji se do 9. kolovoza 2017. pozabave radom na temu digitalne romantike osigurat će si boravak u Puli 18. i 19. kolovoza na Media Mediterranea festivalu. Prijaviti se mogu osobe mlađe od 35 godina te oni koji su diplomirali prije manje od pet godina. U izbor ulaze prijedlozi za umjetničke radove koji još nisu realizirani, ali i već gotovi umjetnički radovi nastali nakon siječnja 2015. koji odgovaraju temi. Pobjednički će rad osvojiti:

  • prezentaciju rada na Media Mediterranea festivalu
  • dokumentaciju rada (fotografije i video)
  • sredstva za produkciju rada (u slučaju da rad još nije realiziran)
  • osigurane putne troškove
  • smještaj u Puli.

Jedna osoba može podnijeti neograničen broj prijava, a odluka stručnog žirija temeljit će se na umjetničkim i stručnim standardima. Više o temi rada i detalje o postupku prijave zainteresirani mogu pronaći na poveznici.

FOTO: FLICKR