LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Švicarska vas zove

La Becque organizira umjetničku koloniju u Švicarskoj; prijave u tijeku

Iskoristite priliku i prijavite se na renomiranu likovnu koloniju zaklade La Becque. Prijave za tromjesečni ili šestomjesečni boravak traju do 14. listopada 2018.

Iskoristite priliku i prijavite se na renomiranu likovnu koloniju zaklade La Becque. Prijave za tromjesečni ili šestomjesečni boravak traju do 14. listopada 2018.

Zaklada La Becque iz Švicarske objavila je natječaj otvoren umjetnicima koji su zainteresirani za sudjelovanje u umjetničkoj koloniji koju već tradicionalno organizira. Sudionici će biti smješteni na obiteljskom imanju čuvene pokojne violinistice Françoise Siegfried-Meier, smještenom u mjestu La Tour-de-Peilz na samoj obali jezera Ženeva i s predivnim pogledom na Alpe, u neposrednoj blizini gradova Veveya i Montreuxa.

Misija ove kolonije jest poticati i njegovati kreativnost umjetnika bez obzira na njihovo porijeklo ili odabrani umjetnički medij. Svi programi koji će biti održani tijekom trajanja kolonije bavit će se pitanjem prirode i tehnologije, dvama konceptima koji se sve više isprepliću i dolaze u fokus suvremenih preokupacija. Kandidati se prema svojim željama mogu prijaviti za tromjesečni ili šestomjesečni boravak, koji mora biti odrađen između travnja i prosinca 2019. godine

U vrijeme prijave kandidati moraju biti stariji od 23 godine i ne smiju biti upisani na bilo koji preddiplomski ili diplomski studij umjetnosti ili dizajna. Studenti postdiplomskih studija mogu se prijaviti ukoliko su odslušali sva predavanja propisana programom. Također, kandidati će morati dokazati svoje formalno obrazovanje ili pokazati primjere javnog izlaganja svojih radova. Potrebno je i jedno pismo preporuke s kontakt-podacima osobe koja ga je napisala.

Kandidati moraju sastaviti i projekt koji namjeravaju realizirati tijekom boravka u koloniji i pokazati kako se taj projekt bavi temom programa, odnosno prirodom i tehnologijom, te njihovim međuodnosom. Prijave traju do 14. listopada, a vrše se na online obrascu. Sve dodatne uvjete i potrebne informacije možete potražiti u tekstu natječaja i na web-stranici zaklade.

FOTO: PIXABAY.COM