LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Drugi ovosezonski Artcoustic u KSET-u

Artcoustic uz bečki jazz trio Frustrations i Laru Lazagnu

Osim nastupa bečkog jazz tria, održat će se i izložba Jelene Oroz, diplomantice animacije na Akademiji likovnih umjetnosti.

Osim nastupa bečkog jazz tria, održat će se i izložba Jelene Oroz, diplomantice animacije na Akademiji likovnih umjetnosti.

Na drugi ovosezonski Artcoustic KSET dovodi bečku glazbenu školu predvođenu bubnjarom regionalnih korijena. Jasmin Sultanić podrijetlom je iz Tuzle, a trenutno djeluje kao frontmen jazz tria Frustrations. Od ostalih bendovskih aktivnosti bitno je spomenuti Black Box Radio, Roquette, My Corcovado, Project Eastnbull, Rom Azul & Chi Base, Ljubinka Jokic Trio i Hot Club De Gaspar, s kojima bilježi nekoliko turneja po Austriji, mnoštvo svirki te svoj portfolio obogaćuje nastupima na prominentnim europskim festivalima kao što su Nova Rock, Frequency, AU, Donau Insel, itd.

Od individualnih nastupa ili kratkoročne suradnje s poznatim jazz, rock i drugim umjetnicima, bitno je spomenuti imena kao što su Edin Bosnić (klavir, harmonika), Nenad Vasilić (bas), Adrian Gašpar (klavir), Ljubinka Jokić (vokal, gitara), Boško Stanojević (bas, prethodno član EKV-a) i mnogi drugi.

Uz Jasmina na bubnjevima, tu su i Joachim Huber na bass gitari te Martin Zaunschirm na klaviru. Frustrations sviraju kvalitetan jazz, ali vole i dobar groove. Njihovoj glazbi dinamike i inovativnosti ne nedostaje, a već su prvim EP-jem pod nazivom „Frustrations“  dokazali koliko glazbenog iskustva posjeduju. Samo su se ove godine predstavili u sedam država, a 12. studenog se u KSET-u predstavljaju prvi put u Hrvatskoj. 

Uz stalnu instrumentalnu postavu benda, zagrebačka će publika imati priliku čuti plodove zajedničkog rada Frustrationsa i jazz pjevačice Lare Lazagne. Lara Lazagna, pravim imenom Anja Lazić Akaratović, Zadranka je s bečkom adresom, gdje djeluje kao vokalni pedagog i pjevačica koja se okušala u raznim glazbenim stilovima (jazz, pop, soul, funk, world music...). Tijekom suradnje s Frustrationsima i ona se okušala u novim vodama: svojim prvim autorskim djelima.

Ovog će nam puta KSET-ova ogledala poslužiti za prikazivanje animacija i ilustracija Jelene Oroz, mlade diplomantice animacije na Akademiji Likovnih umjetnosti. Na ovogodišnjem smo Animafestu imali priliku pogledati Jelenin animirani film Vučje igre, nastao kao diplomski rad, a kojim se predstavila u programima Natjecanje studentskog filma i Natjecanje hrvatskog filma. Isti je predstavljen i na festivalu u Annecyju. Radila je i spot za pjesmu Uvijek ili nikad benda Fakofbolan koji je prikazan na ukupno 17 festivala diljem svijeta. Trenutno radi kao animatorica i priprema novi film.

Karte po pretprodajnoj cijeni u iznosu od 25 kuna mogu se kupiti u KSET-u (od 4. studenog), dok će cijena na dan koncerta iznositi 35 kuna. Za studente će pak cijena karte na ulazu iznositi 20 kuna.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).