LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Napad na HGSS

Tučnjava na Platku: oglasio se DORH, protiv jednog mladića pokrenuta detaljnija istraga

Općinsko državno odvjetništvo danas je izvijestilo kako će jedan od napadača biti stavljen pod posebnu istragu zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela - teške tjelesne ozljede u pokušaju.

Općinsko državno odvjetništvo danas je izvijestilo kako će jedan od napadača biti stavljen pod posebnu istragu zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela - teške tjelesne ozljede u pokušaju.

Od tučnjave na Platku prošlo je gotovo tjedan i pol dana, a u hrvatskom medijskom prostoru još uvijek svakodnevno izniču članci na temu slučaja koji je zgrozio čitavu Hrvatsku. 


U fokusu se nalaze trojica mladića koji su, nakon obijesnog driftanja na skijalištu, napali pripadnika HGSS-a. Član Hrvatske gorske službe spašavanja odbio je pomoći mladićima izvući auto iz snijega, a oni su reagirali fizičkim napadom. Stvar je dodatno pogoršala činjenica da su mladići MMA borci, a jedan od njih iza sebe ima šest amaterskih mečeva u spomenutom sportu.

UZNEMIRUJUĆE: Od teških ozljeda preminuo 54-godišnjak u Šibeniku, pretukla ga tri mladića


Snimke tučnjave ubrzo su dospjele u javnost, a na istima se može vidjeti niz brutalnosti - od zvjerskog udarca nogom u glavu pa do napada na žensku osobu. Policija je prvotno sve klasificirala kao prekršaj, a prekršajne prijave su, izuzev spomenutog trojca, zaradila i dvojica pripadnika HGSS-a. 

Ipak, Općinsko državno odvjetništvo danas je izvijestilo kako će jedan od napadača biti stavljen pod posebnu istragu zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela - teške tjelesne ozljede u pokušaju iz članka 118. stavak 1. u vezi članka 34. Kaznenog zakona, stoji na stranici DORH-a. Budući da se radi o 21-godišnjaku, gotovo sigurno je riječ o jednom od trojice mladića koji su svoje borilačko znanje odlučili iskoristiti u napadu na ljude koji volonterski brinu o sigurnosti građana na skijalištima i planinskim izletištima.

U Vukovaru napadnuti maloljetnici: samo je jedan dječak pušten iz bolnice
 
IZVOR: DORH
FOTO: DNEVNIK.HR/SCREENSHOT